Малишани из Пријепоља су будућност српског фудбала 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Малишани из Пријепоља су будућност српског фудбала
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
11.02.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Млађе категорије фудбалског клуба Полимље нижу успехе. Предвођене тренерима Предрагом Пузовићем и Енесом Ровчанином
Фото: РИНА

бележе одличне резултате у СОС лиги будућих шампиона, преноси агенција РИНА.


На игре пријепољских „клинаца” нису остали имуни ни највећи клубови у земљи, па је након утакмица минулог викенда у Ариљу, позиве да се опробају у Црвеној Звезди добило чак девет малишана узраста 11, 12 и 13 година.


До пре само три године, у свим млађим селекцијама Полимља било је свега 23 играча. Сада их има осамдесет различитог узраста од 2004 до 2012 годишта, и сви су више него мотивисани да долазе на тренинге и да побеђују на утакмицима. За добре резултате, поред талента, потребна је дисциплина. Тренери Пузовић и Ровчанин у глас кажу да су задовољани резултатима које дечаци остварују те да иза њих стоји велики рад и труд. Као још важније, истичу васпитање деце и њихово понашање на терену и ван њега.
– Имамо оформљене кадете где играју своју лигу и нормално се такчмиче, исто тако и пионире. Имамо петлиће који играју два ранга и селекцију испод петлића који играју турнире и тренирају. Ми смо у једном тренутку имали 140 малишана који су тренирали, али се због короне тај број смањио на око 80 – каже тренер Предраг Пузовић.


Највећу подршку кадетима, пионирима, петлићима и омладинској школи Полимља, поред тренера пружају родитељи, који сами финасирају одлазак на утакмице јер клуб за то нема новца. Добре игре пријепољских малишана запазили су тренери и скаути из целе земље. Пенаестак дечака већ наступа за селекцију западне Србије, док је њих девет недавно добило позив да заигра са вршњацима у Црвеној Звезди.


„Велики клубови прате рад у Полимљу. Два наша дечака већ су се опробала у Партизану и директно играју за њих. Након турнира у Ариљу јавили су нам се скаути Црвене Звезде и одредили малишане различитих узраста да играју за њих, где ће их пратити будно тренери. Такође и ми ћемо пратити њихов рад и даљи напредак“, истиче тренер Енес Ровчанин.


Поред тренерског двојца Пузовић – Ровчанин, у раду са млађим селекцијама помоћ им пружају Адмир Мехонић и Стефан Пјановић.


Пријепоље ће 21. фебруара бити домаћин СОС лиге будућих шампиона и угостити 16 екипа из целе западне Србије.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POLIMLJE FUDBAL PRIJEPOLJE MALISANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.816 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)