Марко и Јована нашли начин да се венчају: Корона им одложила свадбу два пута 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Марко и Јована нашли начин да се венчају: Корона им одложила свадбу два пута
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
13.08.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Из града на Ђетињи претходних месеци стизале су само вести о корона вирусу,
Фото: РИНА

пуним болничким капацитетима и великом броју заражених. Минулог викенда из Ужица ипак је послата лепа слика, а за то су се побринули младенци Марко и Јована којима је вирус већ два пута одлагао свадбено весеље, али одлучили су ипак да му доскоче, наводи агенција РИНА.

„Планирали смо свадбу на пролеће, почела је корона. Затим смо све били заказали за 25. Јул, међутим све смо морали да откажемо. Кад смо видели да је враг однео шалу и да од великог свадбеног весеља неће бити ништа, одлучили смо да се венчамо само у општини. Супруга је трудна, па ћемо кад будемо крстили сина направити право весеље, да надоместимо пропуштено“, каже за РИНУ Марко Остојић.

 

Марко и Јована, фото: РИНА

Оно што је многима привукло пажњу јесте народна ношња у којој је се венчао овај млади брачни пар. Све онако по српски, како су се облачили наши преци – јелек, антерија, шајкача и неизистовни опанци.

„Само ако знамо ко су нам били деда и прадеда, знаћемо и ко смо ми и наша деца. Одувек смо желели да се венчамо у народној ношњи, скупа маркирана одела ме нису привлачила, као ни моју супруга венчаница. Негујемо те наше старе обичаје и то ћемо преносити и на наше потомке, да увек знају ко су и да су део наше Србије“, рекао је Марко.

 

Иначе, Марко већ неколико година свира у трубачком оркестру „Етно-арт“ из Коштунића, па нема сумње да ће на његовом весељу грмети лимени инструменти док се интерпретирају старе народне песме.

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


svadba Uzice korona Jelena Marko

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.472.571 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)