Потписан уговор за завршетак радова на новом објекту предшколске установе у Сјеници 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Потписан уговор за завршетак радова на новом објекту предшколске установе у Сјеници
Trenutno na sajtu: 1578       |       Podeli:
19.10.2018 | 0 коментар(а)



Сјеница - Потписивањем уговора, званично је отпочела реализација пројекта завршетка радова

на новом објекту предшколске установе “Маслачак” у Сјеници, наводи се на сајту општине Сјеница.

Изградња новог објекта је започета 2011. године. Објекат је намењен за целодневни боравак деце од две године старости, укључујући и предшколце, као и предшколце са четворочасовним боравком и припремним програмом за полазак у основну школу. Радови су обустављени у новембру 2014. године. Програм УНОПС ЕУ ПРО је препознао значај овог пројекта за нашу заједницу и својим грантом подржао реализацију пројекта. Укупна вредност пројекта износи 212.672 евра. Рок за реализацију пројекта износи 18 месеци.

Објекат вртића који се и данас користи изграђен је 1977. године и до данас није имао значајна улагања, осим оних неопходних за основно функционисање и техничко одржавање. Објекат је изграђен за 110 деце, а тренутно у истом борави преко 200 деце. Ради се у две смене. Завршетком свих радова на новом објекту, знатно ће се унапредити услови за боравак деце, повећати капацитет предшколске установе и повећати број програма, за децу различитог узраста, које ће родитељима бити на располагању.

Општина Сјеница је преко своје Канцеларије за локални економски развој у претходном периоду упутила више апликационих формулара и захтева ради обезбеђивања неопходних средстава за завршетак радова на новом објекту предшколске установе “Маслачак” у Сјеници, али без успеха. Програм ЕУ ПРО је на основу свог позива за реализацију локалних инфраструктурних пројеката одобрио средства у висини од 150.000 евра, док су преостала средства обезбеђена из Буџета општине Сјеница.

Реализацијом овог пројекта решиће се дугогодишњи проблем недовољног капацитета предшколске установе, знатно ће се поправити услови за боравак деце, омогућити пријем свих захтева ради усклађивања рада и родитељства, поготову младих брачних парова.

 

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sjenica vrtic radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.987.646 посета
Тренутно на сајту: 1578 посетилац(a)