Сретеновић дели отказе спремачицама, више од њих 20 иде кући 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Сретеновић дели отказе спремачицама, више од њих 20 иде кући
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
13.01.2022 | 7 коментар(а)



Чачак - Више од 20 спремачица којима истичу уговори неће се више враћати на посао,
Фото: ГЗС

иако су заједно са медицинским особљем поднели главни терет епидемије радећи најгоре и најтеже послове у болници.

„Две колегинице већ су добиле отказ и отишле. Нама се спрема исто и има нас више од 20. Учињена нам је велика неправда, јер смо ми заједно са лекарима и медицинским особљем две године радиле најтеже послове у време епидемије и у скафандерима. Можете замислити колико смо смећа, инфективног и медицинског отпада изнели и свакодневно чистимо. Нико иза нас није стао, нити нас неко игде помиње. Не тражимо захвалност, али сматрамо да ми који смо радили за 33 000 скоро две године није у реду да добијемо бруталан отказ и будемо послате кући. Директора Сретеновића не виђамо ни у болничком кругу и он је до сада смишљао којекакве изговоре од закона из 2014. године па на даље. Он нам конкретно ништа није рекао нити можемо да дођемо до њега. Страшно смо разочаране и остављене на цедилу, после толико муке и рада, а нији ничији живот скупљи него наш и ми смо радиле за кору хлеба, а нисмо добиле никакав ковид додатак. ”, каже једна од спремачица која већ две године ради по одељењима чачанске болнице.

Порука о једне спремачице

Она је додала да полаже сву наду у државу.

„Надамо се да ће држава и неће дозволити ову неправду која нам се чини. Од директора Сретеновића очигледно не можемо ништа очекивати”, закључила је једна од спремачица.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SRETENOVIC OTKAZI SPREMACICE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (7)

  • Spremacice

    Zalicemo se drzavi na direktora sretenovica i na glavnu sestru maju
  • Spremacice

    Saznace drzava kakav je direktor sretenovic i gospodja glavna Maja
  • Jaca

    Drzava treba da vidi ovu pricu ida spremacice kojima je isteklo dve godinè rada treba da budu pozvane i da dobiju to resenje za stalni radni odnos vidjeno je koliko sve zavisi od spremacica
  • ?????

    Sve pohvale za zaposlene u dolini smrti
  • ?????

    Sve pohvale za zaposlene u dolini smrti
  • rada

    Provela sam sa sinom 7 daba na grudnom odeljenju Čačanske bolnice od toga 6 dan na kiseoniku,ja nemam reči kako bih se zahvalila tom osoblju na nezi, pažnji ljubaznošću počev od doktora,sestara,spremačica iako jih je vrlo često bilo malo u smeni.Svima im do neba hvala i neka ih posluži zdravlje.RADA ANĐELKOVIĆ SA SINOM ZORANOM
  • Bolnica

    Opsta bolnica prima radnike ako to odobri nadlezno ministarstvo,tako da ne lupajte gluposti da Sretenovic otpusta nekoga..da bi pisali nesto treba da poznajete bar malo nacin funkcionisanja zdravstvenog sistema u republici Srbiji!
  • bolnica 2

    mhm, kako da ne imate li jos neki vic?
  • Sram te bilo Sreteno

    Majo posto ste vi direktor a ne Sretenovic kazite kako su ostali svi primljeni. Ovo je klasicna diskriminacija i maltretiranje ovih jadnih zena koje rade najcrnji posao. Vazno je da Mire Đoković svojte mogu i ima mesta za sve samo ne ove mučenice. ŽALITE SE MINISTARSTVU PISITE VUČIĆU SAMO ON VAS MOZE ZASTITITI OD NJEGOVIH LOKALNIH HOSTAPLERA !!
  • Smeniti i direktora

    Sram Vas bilo sto diskriminisete spremacice!Pre 2 godine ste trazili od ministarstva i primili medicinske sestre i tehnicare za stalno iako su pojedini radili i samo mesec dana.Da vam nije spremacica na odeljenjima, sve te Vase sestre i tehnicare koje dizete u nebesa ne bi mogli da prodju kroz odeljenje od dzubreta koje ostavljaju za sobom.Podrska za spremacice i idite do ministarstva posto Vas rad zasluzuje resenje za stalno.I direktoru i glavnoj sestri Maji ce doci jednog dana kraj!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.763.558 посета
    Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)