Стравично – У насељу Беле њиве лешеви отрованих паса 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стравично – У насељу Беле њиве лешеви отрованих паса
Trenutno na sajtu: 570       |       Podeli:
27.03.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - У насељу Беле њиве у ивањичкој општини на ливадама и у приватним двориштима леже лешеви мртвих паса које је,

како тврде мештани, неко отровао вероватно креозаном, отровом у Србији забрањеним од 2002. године. Не зна се ко је убица ових недужних паса али је чињеница да су умирали у најтежим мукама.

 

Јели Томић отровали су кућног љубимца а поред њега нашла је леш још једног пса. Морала је сама да их закопа недалеко од куће јер је већ почео да се шири непријатан мирис.

“Долазила је полиција, питају на кога сумњамо. Како да знам? Чињеница је да је отров био посут свуда. Ево овде, поред дворишта, лепо се види да је трава спржена од отрова. Није ово први пут. Тровани су пси у више наврата, на исти начин. Неке смо успели да спасемо, неке нажалост не. Једну керушу смо два пута враћали у живот, трећи пут је била скотна, није преживела. Целу ноћ смо били покрај ње, то је страшно. Завијала је, грчила се, умирала у најтежим мукама”, прича ова жена видно потрешена.

Дуле Поповић одвео је нашу екипу на место где већ пар дана стоји леш отрованог пса. Каже, страшно је то што се догађа. Његовог лабрадора два пута су тровали, али је он успео да га спасе.

То се дешава годинама уназад. Не знам ко то ради, али сигуран сам да није неко са стране дошао у ово насеље да трује псе. Онај који зверски убија животиње, није му веровати ни када је реч о људима, бар ја тако мислим”, каже Поповић.

Како сазнајемо пре извесног времена пронађено је тело пса у бунару из кога се користи вода.

Неко га је ту убацио, сигурно, није могао сам да се попење и ускочи.-кажу мештани.

Према симптомима које су пси показивали након тровања и примећеним жутим траговима на ливадама у насељу, становници сматрају да је у питању забрањен отров ‘’креозан’’. Њега нема у продаји у нашој земљи нити у земљама Европе. Једино место где се он може илегално набавити је Босна.

 

Извор: Инфолига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.185.348 посета
Тренутно на сајту: 570 посетилац(a)