Обрадовић: Тодоровић крив због угрожавања здравља Чачана; Тодоровић: Фабриковање лажи и политиканство 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Обрадовић: Тодоровић крив због угрожавања здравља Чачана; Тодоровић: Фабриковање лажи и политиканство
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
30.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Делегација градске организације Српског покрета Двери у Чачку, на челу са председником
Обрадовић поднео кривичну пријаву против градоначелника, тодоровић тврди да је све то политиканство, фото: ГЗС

Бошком Обрадовићем, предала је данас Вишем јавном тужилаштву у Чачку кривичну пријаву против градоначелника Чачка Милуна Тодоровића због како су рекли вишеструког угрожавања здравља грађана.

„Први разлог за подношење кривичне пријаве је што је градоначелник Чачка Милун Тодоровић током маја и јуна 2020. године, у својству руководиоца Штаба за ванредне ситуације града и градоначелника, усмено и у писаној форми путем предизборних летака, општеопасном радњом - тврдњом да је град Чачак победио епидемију Ковид 19, а све у циљу одржавања локалних избора заказаних за 21. јуна 2020. године, проузроковао опасност по живот и здравље људи изузетно великог обима поступајући при томе са директним умишљајем. На овај начин је извршио кривично дело: тешка дела против опште сигурности из члана 278 став 2 у вези са чланом 33 i 61 КЗС, а с обзиром да је као последица општеопасне радње наступила смрт једног или више лица", казао је Обрадовић.

фото: ГЗС

Према његовим речима други разлог за подношење кривичне пријаве против градоначелника Тодоровића је што је у току новембра и децембра 2020. године невршењем своје службене дужности нанео штету грађанима Града Чачка и угрозио јавно здравље услед изузетно високог аерозагађења регистрованог на свим интернет страницама међународних института који се тиме баве.

„Тиме је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја из члана 359 став 1 КЗС, зато што је општеопасном радњом дезинформисања грађана изазвао општу опасност по живот, здравље и имовину људи изузетно високог обима, чиме је извршио кривично дело: тешка дела против опште сигурности из члана 288 став 1 а у вези са делом из члана 278 став 1 КЗС”, рекао је Обрадовић.

У кривичној пријави се предлаже да се по завршеном преткривичном поступку подигне оптужни акт и затражи кажњавање окривљеног ефективном затворском казном.

Тодоровић: Фабриковање лажи и политиканство

Ове оптужбе градоначелник Чачка Милун Тодоровић је прокоментарисао као фабриковање лажи и да је овде у питању просто политиканство и да у овом тренутку, има много важнијих послова којима је преокупиран као и да нема времена да коментарише „очајничке политикантске потезе једне безначајне политичке организације као и да серија њихових промашаја има велики број епизода".

„Док умиру људи, они ситним смицалицама покушавају да уберу политичке поене. Кривичну пријаву може да поднесе свако против било кога, а надлежни државни органи нека раде свој посао. Данас сам имао одличне састанке, обишао завршене радове на реконструкцији Балканске улице, а радује ме сусрет са суграђанима које ћу данас са својим сарадницима примити на разговор", закључио је Тодоровић.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak bosko obradovic tuzba gradonacelnik milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.543 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)