"Ново насеље”, незаборавни тим малог фудбала из Трбушана 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
"Ново насеље”, незаборавни тим малог фудбала из Трбушана
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
13.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Како пролази време? А оно не пролази, кажу Јевреји, јер је као и простор константа, оно стоји.

Пролазимо ми. То смо ономад закључили на свом примеру, кад смо се сакупили у Чалаковој кафани у Љубићу, на испраћају у пензију.

Слављник је Љубинко Тешовић (65) из Лугова, а гости његови другови из младости, с којима је годинама, деценијама, играо и побеђивао на турнирима малог фудбала овог краја.

Дошла је на ту светковину већина клупских јарана из оног доба: Гвозден Оташевић (1951), Радош Марковић (1952), Јовица Богдановић (1953), Слободан Оташевић (1956), Драгољуб Антонијевић (1956), Драган Аћимовић (1956). Недостајали су Дикан Јовковић (1954, почивши), Душко Милинковић (1961) и Живорад Јелић (1957).

То је једно старо, завичајно друштво из краја, које се борило до последњег даха, играјући на турнирима за своју славу. Не за новац, нико од њих није кући однео динар од победничких пара.

- Ово је једно од најбољих вечери у мом веку – каже за Глас западне Србије Радош Марковић Рауш, мајстор из „Слободе” и капитен овог тима.

Једаред су га у Дацовој кафани на Сувом Брегу људи из тетовског „Тетекса” позивали да оде у Македонију и игра у првој фудбалској лиги Југославије. Рекао је: „Не могу”. Марковића су сви у тиму „Новог насеља” поштовали иако није био ни најстарији ни најбољи играч. Аћимовић и Милинковић иградилу су по белом свету, али увек знали да дођу на време на састанак нашег тима, извину се ако су закаснили, и дају 120 одсто од себе. Седели смо, прошлог четвртка, читаве вечери у Чолаковој кафани, где је Љубинко Тешовић правио испраћај. Нећете веровати ко је први побергао кући. Није Јовица, него Аћим. Овај каже. „ Поноћ је. Морам да идем, сутра радим, грдиће ме Гагило”.

 

Г. Оташевић/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.119.027 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)