Оронула имовина МЗ Сељашнице ускоро ће бити обновљена 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Оронула имовина МЗ Сељашнице ускоро ће бити обновљена
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
29.03.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Месна заједница Сељашница располаже значајном имовином, која се налази

у јако лошем стању. Спортско игралиште је оронуло, а канцеларијски простор одавно је зрео за адаптацију. У плану је отварање месне читаонице, међутим средстава за то нема, па је Савет месне заједнице помоћ затражио од локалне самоуправе и привредника.

Месна заједница Сељашница, једна је од ретких у општини која поседује имовину. Приходи које Савет месне заједнице убира, од издавања у закуп пословног простора, а који лежу на општински рачун износе милион динара годишње, ипак то није довољно да би се амбициозни инфраструктурни планови руководства спровели у дело. Помоћ је кажу обећала локална самоуправа, а очекују је и од привредника, превасходно оних који послују у Сељашници, а таквих је 30.

„Месна заједница располаже значајном имовином која је запуштена. Годинама о томе нико није водио рачуна. Ми смо на седници Савета донели одлуку да кренемо са поправком. Прво би санирали спортски терен на којем се окупља наша омладина, има ту доста таленотоване деце. Такође, отворили би и читаоницу, која је некада постојала а потом затворена. Имамо и две канцеларије које су оронуле и које морамо уредити и изградити санитарне чворове”, каже амбициозни председник Месне заједнице Сељашница Богољуб Дучић.

Председник Савета Месне заједнице Сељашница Богољуб Дучић, фото: ПП Медиа

Чланови савета помоћ очекују од локалне самоуправе, потом привредника а и сами ће уложити лична средства како би остварили зацртани циљ. Ипак, пре него што би се кренуло са радовима, да би утврдили са којом имовином тачно месна заједница располаже неопходно је да геометар изађе на терен.

„Поред канцеларија и пословног простора мислим да месна заједница располаже са 30 ари земљишта”, наводи Дучић.

Привредници из Сељашнице спремни су да помогну. Они очекују да ће се и други проблеми који их тиште активно решавати, пре свих побољшање комуналне хигијене.

„Увек смо спремни да помогнемо и помоћи ћемо сигурно колико год будемо могли. Значило би нам и да побољшамо комуналну хигијену, зато апелујемо да се повећа број контејнера који су постављени у Сељашници”, наводи привредник Велиша Аничић.

Састанак са привредницима, фото: ПП Медиа

Руководство месне заједнице Сељашница упутиће захтев школи „Михаило Баковић“ да пронађе и уступи школски простор за отварање истуреног одељења дечијег вртића, јер свакодневно из ове средине пут вртића у Пријепољу и Коловрату грене са својим родитељима на десетине малишана.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje seljasnica mesna zajednica imovina obnova

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.309 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)