Летња сезона на Торнику почела данас: Бројни садржаји на располагању одраслима и деци 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Летња сезона на Торнику почела данас: Бројни садржаји на располагању одраслима и деци
Trenutno na sajtu: 624       |       Podeli:
16.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Летња сезона у планинском центру Торник почела је 16.јуна и на дан отварања
Голд Гондола Златибор, Фото: ГЗС

сезоне сви посетиоци ће моћи да користе садржаје бесплатно. Оно што је овог лета у понуди јесте панаорамска вожња жичаром, бов на шинама, авантура Парк и адреналински садржаји. Наравно ту су стазе и з апалнински бициклизам и за маунтин бајк.

„Као и претходних година, и ове летње сезоне организујемо промотивне викенде , током којих ћемо одобравати 20 одсто попуста, на цену карата. Зимска сезона је протекла одлично, трајала је 95 дана, око 70 хиљада скијаша прошло је кроз центар Торник и заиста смо веома задовољни како је протекло. Претходна летња сезона је заиста била показатељ да и у тешким условима епидемије можемо да одржимо туристичку сезону у Србији. Имали смо посету три пута већу у односу на претходну летњу сезону. Све епидемиолошке мере су строго биле поштоване и током летње и зимске сезоне”, рекла је Ана Јовановић, руководилац сектора за маркетинг Скијалиште Србије.

Ана Јовановић, руководилац сектора за маркетинг Скијалиште Србије, Фото; ГЗС

За сада су велика интересовања за летовање у Србији. На Златибору посетиоце очекују интресантни садржаји, који су прилагођени како за децу тако и за одрасле.

„Ми се свакао трудимо да сваке године одобравамо попусте, како би смо родитељима са малом децом олакшали боравак у планинском центру Торник”, закључила је Јовановић.

Традиционално општина Чајетина и туристистичка организација дају подршку Скијалиштима Србије и заједно обележавају почетак туристичке сезоне на Торнику.

„Надамо се да ће ова сезона бити успешна, туристичка је у претходном периоду организовала и промоције по градовима широм Србије где смо презентовали туристичку понуду. Наша најзначајнија инвестиција и свкако фокус летње сезоне је Голд Гондола, која повезује центар Златибора са врхом Торника и очекујемо највеће интересовање управо за ову вожњу и жељу туриста да из једне друге перспективе сагледају све лепоте планине”, рекао је директор ТО Златибор Владимир Живановић.

Доба короне наметнуло је и неке нове трендове, и на то је ТО ставила посебан акценат. То су пешачке планинарске стазе, бициклистичке стазе, вожња квадова, јахање коња и параглајдинг.

„Оно што нас посебно радује је и отварање хотела и нових угоститељских објеката. Један од тих је и хотел у строгом центру Златибора на самом шеталишту на Краљевом тргу, са велнес центром на преко 4.000 квадратних метара што ће свакоко подићи нашу туристичку понуду”, рекао је Живановић.

Владимир Живановић директор ТО Златибор, Фото: ГЗС

Према његовим речима највећа посета је викендом, када се бележи око 20.000 туриста, а надања су да ће од јула у континуитету до краја августа дневно бити до 30.000 посетилаца дневно.

„Од прошле године бележимо пад броја страних туриста што је и за очекивати, али невероватан раст домаћих. Ми смо прошле године остварили 350.000 ноћења. Чим нам епидемиолошка ситуација дозволи, а сматрамо да ће већ на лето се стање нормализовати и да ће нам бити омогућено да организујемо и манифестације и концерти, јер је нама безбедност гостију на првом месту”, казаое је Живановић.

Голд Гондола је највећа атракција Златибора, а и целе Србије тренутно, за нешто мање од пет месеци колико постоји превезли смо 100.000 људи.

 

„Голд Гондола Златибор заједно са ЈП „Скијалиштима Србије” желећи да употпунимо туристичку понуду Златибора увели смо да туристи на почетној станици гондоле могу да купе карту како за годндолу тако и за садржаје које нуди Ски центар Торник”, рекао је Миломир Туцовић извршни директор Директор Голд Гондоле Златибор и додао да су у току радови на партерном уређењу како на међу станици, тако и на самом врху Торника, како би угођај туриста и посетилаца учинили што лепшим.

 

 

ГЗС

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor tornik letnja sezona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.822.714 посета
Тренутно на сајту: 625 посетилац(a)