Демократе за кирију дугују 16,5 милиона: ДС би ускоро могао да остане без просторија - покренути судски поступци за наплату потраживања 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Демократе за кирију дугују 16,5 милиона: ДС би ускоро могао да остане без просторија - покренути судски поступци за наплату потраживања
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
05.11.2020 | 0 коментар(а)



Демократска странка ускоро би могла да остане без већине партијских просторија које користе у Београду.

Дуг ове странке Граду Београду за закуп пословних простора достигао је готово 16,5 милиона динара, а градски органи покренули су судске поступке за наплату потраживања.

Највећи дуг демократе су направиле за просторије на Теразијама где је раније био смештен Градски одбор, а тренутно се ту налази централа дела странке који је одан Зорану Лутовцу. За овај локал би, према нашим информацијама, прво могао да стигне налог за исељење. У том случају, како наводи наши извор из странке, Лутовац би се "повукао" на "резервни положај", на Врачару, у Петроградској улици. Проблем је, међутим, што и за тај простор дугују новац, па ни ту неће моћи да се дуго задрже.

Струја која је изабрала Бранислава Лечића за председника штаб је поставила у просторијама општинског одбора Звездара, у Булевару краља Александра и засад им не прети исељавање.
На списку локала за које демократе нису плаћале кирију налазе се и просторије општинских одбора Земун, Вождовац, Чукарица, Нови Београд, Савски венац и Палилула, као и простор некадашње централе странке у Нушићевој улици.
Наши извори из странке наводе да се у ДС тренутно ништа не предузима да би се ова ситуација решила и да ће вероватно остати тако макар док се не разреши ситуација двовлашћа и док надлежно министарство или суд не одлуче да ли је легитимни председник Лутовац или Лечић. Проблеми ће, међутим, сигурно наставити да се гомилају.

С обзиром на то да су у међувремену постали ванпарламентарна странка, демократе остају без већине прихода, а губе и право на повлашћене цене изнајмљивања градског пословног простора.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ds prostorije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.978 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)