У једном дану откривено 30 миграната, у камиону чачанских регистрација, пронађена петорица слепих путника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У једном дану откривено 30 миграната, у камиону чачанских регистрација, пронађена петорица слепих путника
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
09.10.2020 | 0 коментар(а)



Цариници су само у једном дану, 7. октобра на граничном прелазу Хоргош у сарадњи са полицијом

за свега неколико сати открили преко 30 илегалних миграната.

Петорица „слепих путника“ пронађена су и у товару спољних ауто гума, којима је био натоварен камион чачанских регистарских ознака на путу ка Шведској.

Захваљујући најсавременијем мобилном скенеру, чији зраци продиру и кроз најдебљи челик, цариници садржај камионских товара виде као на длану, па су тако око 10 часова у товару грашка који је белоруски камион превозио из Србије ка Русији уочене три људске силуете. Међу кутијама смрзнутог грашка заиста су се скривала тројица младића, највероватније из Авганистана.

Фото: Управа царина

Око поднева су и у камиону домаћег превозника који је превозио алуминијумске траке ка Немачкој детектована, а потом и откривена тројица илегалаца.

Потом је скениран и камион немачких регистарских ознака који је ка Аустрији превозио делове шинских возила. Анализом слике су међу поменутом робом уочене људске контуре, а када је приколица отворена, у њој је пронађено шест млађих мушкараца без било каквих личних докумената.

У идентичном товару камиона српске регистрације, чије је крајње одредиште такође била Аустрија, пронађено је чак седам младића из неке од блискоисточних земаља.
Тројица миграната скривала су се у палетама металне амбалаже коју је камион новопазарских регистарских ознака превозио из Турске ка Чешкој.

Четири мигранта скивала су се у шлеперу који је из Северне Македоније кренуо пут Немчке натоварен четвртастим цевима.

Мада су на терену много пута у прилици да виде како слепи путници покушавају да границу пређу по сваку цену, царинике ипак често затекне њихова спремност да се упусте у крајње ризичне подухвате.

Ови, најчешће млади људи, не презају од тога да ризикују све, па чак и живот, превозећи се у екстремно нехуманим и небезбедним условима да би стигли до свог циља – неке од земаља ЕУ.
Према подацима којима располаже Управа царина, од почетка године у покушају илегалног преласка државне границе осујећено је већ 935 миграната.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


migranti cacanski kamion carina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.557 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)