Ковачевић: Буџет за 2021. добро конципиран, уложићемо 300 милиона у инфраструктуру 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ковачевић: Буџет за 2021. добро конципиран, уложићемо 300 милиона у инфраструктуру
Trenutno na sajtu: 280       |       Podeli:
17.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Четврта седница СО Горњи Милановац одржана је данас а усвојене су све предложене тачке Дневног реда.

Лазар Николић, председник Скупштине каже да је задовољан радом овог сазива и да је свакако најважнија информација са данашњег заседања усвајање општинског буџета за 2021. годину.

-Буџет је добро избалансиран, како у социјалном смислу тако и у погледу инвестиционих улагања, а добро се водио посао око финансија и у доба короне, што је такође један од разлога што је наш буџет и ове године око милијарду и пет стотина милиона динара. Сматрам да грађани Горњег Милановца немају разлога да брину – каже Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац. Николић је истакао да је општина Горњи Милановац усвојила буџет међу првима у Србији и да је то један показатељ како ће се радити следеће године. -Данас је формирана и нова одборничка група, настала раздвајањем чланова ГГ “Победи и спаси општину Горњи Милановац”, тако да ће и то донети неку нову динамику у рад Скупштине општине –нагласио је Николић.

Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац каже да је буџет за 2021. годину конципиран тако да задовољи потребе свих буџетских корисника.Сва јавна предузећа и установе могу да функционишу са пројекцијом овог буџета, који је нешто мањи у односу на 2020. годину, али разлог је то што смо се руководили инструкцијама Владе Републике Србије и Министарства финансија. Нисмо хтели да преценимо наше приходе да не бисмо дошли у проблем да можда немамо довољно новца за расходе које смо у неком смислу подценили – истакао је Ковачевић.

-Најзначајнија ставка је преко 300 милиона улагања у комплетну инфраструктру. Имаћемо један део из вишка средстава из 2020. године, које ћемо ребалансом определити у јуну када се усваја завршни рачун, па ћемо видети шта још од средстава можемо да уложимо у инфраструктуру. Сматрамо да улагања у инфраструктуру, чине један град напредним, а говорим о улицама, локалним и некатегорисаним путевима, изградњи нових објеката и то је оно што побољшава квалитет живота. Имамо пројекат затвореног базена у граду, затим отворене базене на Руднику и део Визиторског центра, који нам финансира Република . Улазимо у јавно-приватно партнерство, завршићемо процес за нову котларницу на био масу, што је јако значајно за град. Потрудићемо се да максмално искористимо средства из Развојног фонда “Србија 2020-2025”, када су у питању канализација и водоводи, од прањанског па Рудника и Качерског краја, у сваком селу је нешто планирано да се уради. Ако прође ова пошаст, моћи ћемо са много више капацитета да радимо, ако не, свакако ћемо се трудити да помогнемо нашем здравственом систему Болници и Дому здравља, као што то радимо и данас. Буџет је реално испланиран и избалансиран – нагласио је Председник општине.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић

Према његовим речима у овој години приход општине је мањи за око 70 милиона динара, што значи да је привреда добро одреаговала када је пандемија у питању. Мали део је имао проблема и то су мање радње и угоститељски објекти.

-Велики системи су опстали, неки чак и повећали обим производње.Ту је компанија „Металац” која има такав тип производа и имали су одређене проблеме у пословању, али како ми је потврдио господин Вукадиновић ситуација је стабилизована. Једино у случају да се нешто екстремно не догоди и све земље света се затворе па не може да се ради и извози, али надамо се да тога неће доћи – закључио је Ковачевић.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac skupstina sednica budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.164.481 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)