Маја Ковачевић, мајка десеторо малишана, родила је понос Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Маја Ковачевић, мајка десеторо малишана, родила је понос Србије
Trenutno na sajtu: 611       |       Podeli:
09.01.2017 | 0 коментар(а)



Српска дика! Десеторо малишана, Милица (12), Милош (11), Милан (9), Михаило (8), Радош (6), Ратко (5), Ружица (4), Миодраг (3), Николина (2) и четворомесечни Јован,

највећи су понос Маје и Радише Ковачевића из Краљева, али и читаве Србије.

Њихова тридесетпетогодишња мајка, не прима ни динар од државе, али не жали се, јер успешно са својим супругом води издавачку кућу и удружење за бољи статус вишечланих породица.

Маја је још као мала маштала о великој породици, али никада није прецизирала тачан број деце, знала је само да ће их имати много.

- Увек сам себе замишљала као мајку која спрема велики ручак, док јој се деца јуре око стола. Прво сам родила девојчицу, па после само дечаке, а ја сам хтела бар још једно женско дете и добила сам је као седмо дете, убрзо је стигао још један син. Дошли смо до броја осам, а ја сам онда хтела деветоро деце јер то ми је био симбол мајке Југовић. Међутим, када сам основала Удружење Кнегиња Прерсида Карађорђевић, која је и сама имала десеторо деце, реших да родим још једно. Деца су била моја једина амбиција - са поносом започиње своју причу мајка храброст.

Колико год вам звучало немогуће, али имати једно дете, према Мајиним речима, ништа није теже од десеторо њих, осим јутарњег хаоса.

- Није то никакав проблем, можда је само напорније око кувања хране, све остало је исто. Када има више деце она су ослоњена једна на другу, помажу се међусобно, а помажу и мени. Важна је организација, иако је, признајем, од ране зоре код мене лом. Старија деца се спремају и облаче за школу, па не могу да нађу где им је шта јер су им млађи посакривали. Радиша и ја пресвлачимо најмлађе и успут спремамо доручак, али брзо хаос прође, после је све лакше. Заиста имам времена и да се одморим и посветим послу - са осмехом откирва Маја свој тајни рецепт успешног родитељства. и додаје да је најважније у току дана одвојити време да се разговара са децом о томе како су провела дан.

Она  додаје да је најважније у току дана одвојити време за разговар са децом о томе како су провела дан.

Дванаесточланој породици Ковачевић дневно треба минимум 2.500 динара и то за шест литара млека, четири литре сока, седам векни хлеба и 20 пелена, а за празнике много више од тога и ипак успевају да преживе.

- Имамо нашу фирму, издавачку кућу “Глас Србије” и “Краљевске новине”, па немамо право на дечји и родитељски додатак, ни на социјалну помоћ. Постоје појединици који нам помажу и СПЦ нам увек излази у сусрет. Оснивањем Демографског савета Србије, очекујем од премијера Вучића да заштити српске породице, српске мајке и стане у одбрану српске деце, крајњи је тренутак за то. Његова улога је велика у овој причи и ја га позивам у име свих мајки да заштити вишедетне породице од шиканирања и понижавања запослених из центара за социјални рад, који се иживлајвају над родитељима са више од троје деце - апелује Маја и додаје да морамо да се боримо како не би доживели злу судбину несталих народа Маја и Инка.

Деца нам се рађала

- У сусрет најрадоснијем празнику, који је симбол рађања, пожелела бих свом српском народу да се врати духовношћу, цркви и богу и да нам највећа мисија у животу буде то да постанемо родитељи, а за све друго ће бити времена. Биолошки сат брзо откуцава, нарочито код нас жена, а највећа част је бити мајка! Празник који нам долази надам се да нам доноси боље дане и уједињење за очувањем српске породице и традиције - пожелела је Маја за Божић свим родитељима и онима који тек треба да постану.

Миличин закон

Маја као оснивач Удружења који се бори за бољи живот вишечланих породица ради на усвајању Миличиног закона.

То је мој закон који се заснива на томе да све породице које имају више од четворо деце имају право на дечији и родитељски додатак. И желим да се формира Демографски фонд за препород Србије који би био при Демографском савету који би помагао вишедетним породицама. Такође, у том савету мора бити и човек из цркве који ће духовно саветовати, јер прво треба да дође до духовног препорода народа. Џабе новац, ако ми не променимо став према великој породици - објашњава Маја која је за овај закон добила благослов патријарха Иринеја.

Извор: Ало, Јована Николић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.954.077 посета
Тренутно на сајту: 612 посетилац(a)