Опозиција подноси кривичну пријаву због новогодишње јелке 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Опозиција подноси кривичну пријаву због новогодишње јелке
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
27.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Представници опозиције у чачанској скупштини - Двери, Нова Србија и група грађана

"За напреднији Чачак", поднеће кривичне пријаве против надлежних у Јавном предузећу "Градац", због како тврде "намештеног тендера за набављање новогодишње јелке у центру града".

"Сада видимо да трансфер из владе од 70.000.000 динара, има једну позадину, а то је да се 10 одсто неком мора дати", рекао је представник Двери, Драган Ћендић.

Он тврди да је управо тих десет одсто, преко декоративне расвете враћено нн лицу, а у тендеру које је објавило јавно предузеће "Градац".

Одборници Двери, Нове Србије и ГГ "За напреднији Чачак", фото: Глас западне Србије

"У документацији се каже: набавка, испорука, монтажа и повезивање јелке кона 755, алуминијумска конструкција, прекривена прахом боје злата, оивичена лед извором, светла, топле беле боје, минималних димензија, напајања, максималне снаге, максималне тежине и на крају слика, каква та слика треба да буде. То се види да је намештен тендер, а доказ за то је да се идентична јелка појавила и у Ужицу, јер је и тај град добио средства од републике, а изгледа да и они имају обавезу да део средстава некоме врате", рекао је Ћендић.

Ћендић каже да су најскупље јелке, које се могу видети на сајтовима, до 5.000 евра и пита ко је узео 30.000 евра од грађана Чачка?

Шеф одборничке групе Нове Србије, Владица Гавриловић, рекао је да је тендерском документацијом, јасно стављено до знања да јелка треба да буде марке "коне 755", топлих боја, а не хладних.

"Неко је донео техничку документацију како јелка треба да изгледа и показало се да је то тендер био намештен. Паре из нашег града су отишле, близу 7.000.000, то је једна чачанска фирма у сарадњи са новосадском фирмом која је и добила та средства. Ми као одговорни одборници имамо задатак да бранимо сваки динар пореских обвезника", истакао је Гавриловић.

Он каже да ће поред подношења кривичне пријаве, тражити и смену директора ЈП "Градац" Драгана Вукајловића.

Шеф одборничке групе "За напреднији Чачак", Александар Радојевић, каже да смо сви сведоци да је на основу тендерске документације, направљена скица до последњег детаља за набавку која је урађена.

Фотографија из тендерске документације, фото: Глас западне Србије 

"Не може се рећи да је то онако како би требало да буде да тржиште регулише набавку каква год да је и каква год да је. Ово је нешто што је Градац направио на волшебан начин, да ли они знају ко су испоручиоци и зашто баш та јелка, зато такве карактеристике", истакао је Радојевић.

Према његовим речима, фаворизација неког у јавним набавкама није добра и то је нешто што треба да буде основ за измену Закона о јавним набавкама који ће онемогућити да се овакве ствари дешавају.

Опозиција тврди да је цела набавка сакривена иза тачке и позиције јавна расвета, као ни да у програму пословања не пише декоративна расвета.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.251 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)