Општина Чајетина на Регионалној конференцији о предузетништву у туризму 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Општина Чајетина на Регионалној конференцији о предузетништву у туризму
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
22.03.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Општина Чајетина узела је учешће на Регионалној конференцији о предузетништву у туризму

која се држава од 21. до 23. марта у Петровцу на мору, саопштено је на сајту општине.

Поред представника из Србије, заступљени су и представници туристичке привреде Црне Горе и Босне и Херцеговине. Првог дана конференције разговарало се о актуелном стању и перспективама туризма у региону, као и о могућностима регионалне сарадње и развоја производа. Говорило се и о инструментима финансијске подршке за туристичку привреду.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, учествовао је као уводничар другог дана конференције на панелу Изазови и перпективе у предузетништву у туризму на локалном нивоу. Стаматовић је говорио о Златибору, док је директор Туристичке организације Будва Младен Франовић на поменуту тему представио примере своје општине.

У свом излагњу Стаматовић је говорио о широком спектру професионалних оријентација, које се на Златибору могу развијати, како у туризму, тако и у виду производње домаћих брендова, покретања сеоских газдинстава, пољопривреде, коришћења обновљивих извора енергије. Истакао је и да је циљ општине Чајетина да Златибор достигне милион туриста и 10 милиона ноћења у наредних пет година. Од изузетног значаја, Стаматовић сматра и сарадњу са људима од искуства у туризму, претежно из иностранства, али је од великог значаја и регионално повезивање са туристичким посленицима.

„Радимо на томе да одржавамо постојећи садржај, проширујемо га и надограђујемо. Позитиван пословни амбијент који се ослања на искуство у туризму, а не на политику, сигуран је кључ успеха. Једино тако можемо бити конкурентни и једино се тако можемо наћи у плановима домаћих и страних туриста. Од великог је значаја улагање у садржаје који привлаче пажњу туриста. На Златибору градимо гондолу, панорамску жичару за превоз путника од центра Златибора до врха ски центра Торник, што је видно повећало интересовање инвеститора за улагања код нас. Инвеститори се интересују и за изградњу нових забавних и тематских паркова, а добре идеје општина Чајетина увек подржава. Присутна је подршка и инвеститорима који су одлучили да улажу у изградњу хотелских капацитета, па тако општина умањује износ доприноса за уређивање грађевинског земљишта у зависности од категорије хотела, као и од броја лица која ће бити запослена у будућем хотелу. Савремени туризам доживљава важне квалитативне промене које се, пре свега, манифестују у динамичном расту туристичког промета, па тако Златибор има констатан пораст броја туриста“, заклучио је Стаматовић.

Поједини представници хотелијера са Златибора, такође учествују на Конференцији. Присутни су представници хотела „Идила“ и „Ирис“ и коначишта „Сунце“. У свом обраћању у оквиру панела Креирање повољног пословног амбијента – подстицаји за развој туристичке привреде, позитивна искуства изнео је Никола Кнежевић власник хотела „Ирис“ . Кнежевић је истакао да има добру сарадњу са локалном самоуправом, што сматра важним чионицем развоја туризма, као и да су процедуре у вези са урбанизмом поједностављене, те поседовање хотела на

Златибору сматра веома позитивним пословањем.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.928 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)