Светомир отишао из Горњег Милановца по документа у Пећ, па га ухапсили 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Светомир отишао из Горњег Милановца по документа у Пећ, па га ухапсили
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
23.12.2020 | 0 коментар(а)



Припадници Косовске полиције ухапсили су данас у Пећи Светомира Бачевића, расељено лице из Белог Поља код Пећи,

који тренутно живи у Горњем Милановцу, по оптужби за ратни злочин.
Ово је за Косово Онлајн потврдио председник Привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић.
Он је рекао да је Бачевић у Пећ дошао како би завршио послове око сређивања личне документације, а косовска полиција га је након лишавања слободе и саслушања, пребацила у Приштину под сумњом да је починио кривично дело ратни злочин.

"Бачевић је дошао да извади лична документа у Пећ, али га је очигледно неко пријавио и ухапсила га је полиција која га је привела на саслушање", додао је Димитријевић.

"Покушао сам да ступим у контакт са командиром полиције у Пећи и портпаролом, али се они нису јављали па смо преко подстанице у Гораждевцу сазнали да се Бачевићу на терет ставља кривично дело ратни злочин и да су га због тога пребацили за Приштину", казао је он.

Димитријевић је истакао да је ухапшени Светомир Бачевић и раније долазио у свој родни крај и да никада није имао проблема, јер је пре рата радио као поштар у Пећи и није учествовао у било каквим ратним сукобима.

"Заиста је несхватљиво да се хапсе људи који нису уопште учествовали у ратним дешавањима, а камоли починили ратни злочин. Ово је јасна порука Србима повратницима да нису добродошли и овакве ствари додатно узнемирују преостало српско становништво на Косову", поручио је Димитријевић.

Канцеларија за КиМ: Покушај засташивања Срба на КиМ

Србин Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ, под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, уз оцену да је то још једна кампања застрашивања српског народа на КиМ.

Канцеларија за КиМ је по сазнању о догађају обезбедила браниоца Светомиру Бачевићу и пратиће његов случај и поступање према њему.

"Најоштрије осуђујемо још једну кампању застрашивања српског народа на КиМ, у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ", поручују из Канцеларије.

По среди је, кажу, нови удар на Србе у јужној покрајини, додајући да су се последњих година на мети приштинских институција посебно нашли повратници и повратничке породице.

То недвосмислено сведочи да у Приштини не постоји спремност, нити воља за омогућавање мирног и безбедног повратка расељених Срба са КиМ и да Срби очигледно нису добродошли, истичу у Канцеларији.

"Ово није први пут да се повратници на КиМ суочавају са оваквом врстом угрожававања безбедности и интегритета, а да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини. Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се Срби на КиМ држе у сталном стању страха и неизвесности", наводи се у саопштењу.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


svetomir hapsenje gornji milanovac pec

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.283.174 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)