Ужички Супермен је најстарији Србин који се пријавио за добровољно служење војног рока 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ужички Супермен је најстарији Србин који се пријавио за добровољно служење војног рока
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
05.12.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Он гази осму деценију живота, има 74 године али и даље помера границе доказујући
Милован је најстарији Србин који се пријавио за добровољно служење војног рока, фото: РИНА

да је све могуће. Милован Милутиновић из Ужица познат је као Супермен који пуном паром тренира и у позним годинама, дипломирао је прошле јесени на Факултету за физичку културу, а ове уписао мастер студије. Ни то му није било довољно, па се сада одлучио пријавити и на добровољно служење војног рока.

„Пријавио сам се у Регрутни центар Ужице, попунио пријаву која је прослеђена у војну команду у Ваљево. Истог дана сам министру Милошу Вучевићу послао сву папирологију, са молбом да ме приме у добровољно служење војног рока по други пут. Први пут сам војску служио пре више од пола века”, каже за РИНУ Милован.

Фото: РИНА

Љубав према отаџбини је његов први разлог за ову одлуку, али жели и омладини да буде позитиван пример како би се што више њих пријавило на служење војног рока. Како каже, физички и психички апсолутно је спреман да поново обује вијничке чизме и обуче униформу.

„Физички параметри, психички, ментални и сексуални су ми као код једног тридесетогодишњака. У мојим годинама неки су напустили овај свет, неки не могу да устану из кревета, ја желим доказати да и уколико пређете седамдесету то ништа не значи, можете живети као младић. Волео бих да омладина следи мој пример. Да живи здраво и да се не либе пријавити на служење војног рока. Ако могу ја, могу и они”, каже учички Супермен.

Фото: РИНА

Одговор од Министарства одбране још увек чека, не би био изненађен ни да га одбију, али Милован неће одустати.

„Знам да у Уставу Републике Србије не постоји клаузула по којој може да се забрани добровољно и патриотско служење војног рока за своју земљу, за своју Србију”, поручио је овај професор физичке културе.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice supermen vojska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.306 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)