Купање на Градској плажи и даље забрањено 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Купање на Градској плажи и даље забрањено
Trenutno na sajtu: 899       |       Podeli:
25.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У сарадњи са стручним службама Завода за јавно здравље Чачак у четвртак 25.јула су спуштене уставе

на рекреативној брани. Том приликом је на површини воде уочена нечистоћа која је пристигла на купалиште. Након обиласка, нечистоће су уочене и узводно са десне стране брана у Парменцу и Међувршју. Заједнички је константовано да уочена нечистоћа не представља масноће које су се појављивале у Западној Морави у претходном периоду, а што су и последње анализе потврдиле. саопштено је из СЦ „Младост”.

Да би узорковање воде на градском купалишту било адекватно реалној ситуацији, донета је одлука да се уставе не дижу, како би се пратио квалитет воде на градском купалишту. Упркос формираном језеру купање на градској плажи је забрањено до добијања коначних резултата узорковане воде.

СЦ „Младост” и ЗЗЈЗ Чачак апелују на све суграђане да се не купају у језеру до званичног почетка купалишне сезоне. Такође напомињемо да су затворени сви улази у воду, а да ће након званичног почетка купалишне сезоне бити ангажоване спасилачка и медицинска служба које су неопходне за безбедно функционисање градске плаже.

Град Чачак је својим расположивим капацитетима у протеклих месец дана уложио максималне напоре да се ситуација на самој реци поправи, што је очигледно и дало одређене резултате. Након свакодневног праћења ситуације и узорковања квалитета воде на Градској плажи, очекујемо да ће се у наредном периоду стећи услови за почетак купалишне сезоне.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.049.583 посета
Тренутно на сајту: 900 посетилац(a)