Вукови усмртили и појели на десетине домаћих животиња и ловачких паса, мештани и ловци страхују за своје животе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вукови усмртили и појели на десетине домаћих животиња и ловачких паса, мештани и ловци страхују за своје животе
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
27.10.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Прави хорор догодио се у једном ивањичком ловишту када је Зоран Дрндаревић



остао без своја два најбоља ловачка пса гонича. У тогу потраге за зверима, на њих су налетели вукови који су их прво усмртили и потом појели, све до последњег грама меса.

„Пустили смо псе и пратили их помоћу тракера и после одређеног времена приметили да се више не крећу. Кренули смо у потрагу и дошли до места где нас је сигнал наводио и угледали језив призор. Од паса је остале су само глава и огрлица, поједени су цели”, казао је за РИНУ, Зоран Дрндаревић власник настрадалих паса.

Он додаје да његови пси нису једини и да је од ових предатора у скорије време страдало још пет животиња. Претпоставља се да је реч о чопору вукова који дневно пређу преко 40 километара и њихово кретање забележено је у селима подно планина, Мучња и Јавора.

„Праве огромну материјалну штету у домаћинствима. Виђени су у насељеним местима, Чемернице, Штиткова и Трудова близу кућа. Убијају овце и јагњад у потрази храном. До сада је настрадало неколико десетина грла крупне стоке. Када знамо да су у питању вукови који се крећу у чопору није нам свеједно. Питање је да ли ће напасти и људе у одбрани својих младунаца”, закључио је Зоран.

Међутим, вук није једини предатор који хара овим ивањичким селима. Медведи који се крећу на територији суседне планине Голије, незвани су гости у домаћинствима, па је тако недавни инцидент медведа који уништио не само помоћне већ и стамбени објекат породице Драмићанин у селу Чапрић, на сву срећу у том моменту није било људи у близини.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica vukovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.532 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)