Велимир Илић између истине и лажи: Ћаловић режимски човек 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Велимир Илић између истине и лажи: Ћаловић режимски човек
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
12.09.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Нове Србије Велимир Илић на данашњој конференцији за штампу жестоко се обрушио на Ивана Ћаловића, познатог чачанског адвоката,



који је најавио могућ излазак на изборе, тврдећи да је он режимски човек који наводно само глуми опозицију. Он је најоштрије напао Глас западне Србије због текста у којем је речено да су Ћаловић и Лепосавић озбиљна политичка групација ако се појаве на изборима и да могу имати озбиљну политичку тежину.

„Неки људи обилазе чланове Нове Србије од куће до куће, међу њима адвокат Ћаловић, и врбују их за тобоже неку праву опозицију. Он не каже да ради за Вучића, да му је он директно дао посао да заступа Фонд за развој на подручју Србије и да зарађује милионе евра. Тражили смо да нам се достави колики је промет његове адвокатске канцеларије, али он није дао сагласност. Какву он глуми опозицију? Заступа Остоју Мијаиловића у свим малверзацијама, Раденка Луковића и његовог сина, цео систем Фабрике резног алата правно је уништио. Глуми резервну опозицију. Да би га задовољили, када му нису дали место градоначелника, дали су му нешто друго и сада је резервни играч Остоје Мијаиловића, Раденка Луковића и његовог сина и осталих који глуме опозицију у СНС” - изјавио је Илић у просторијама Нове Србије у средишту Чачка.

Чудесне две деценије Велимира Илића и Нове Србије

Иначе, нетрпељивост Илића према Ћаловићима датира још из времена када је Велимир Илић као члан Савеза комуниста прешао у СПО и фамозним факсом сменио тадашње чачанско руководство опозиционе странке у Србији (СПО), међу којима је био и Витомир Ћаловић, отац Иванов. На крилима СПО-а, коју  је касније поцепао и формирао НС, постао је министар у више влада у Србији а последњи пут вршио је функцију министра капиталних инвестиција и као такав жестоко агитовао за Александра Вучића. 


Илић је тада на челу опозиције дошао као просечан Чачанин који се бавио ситним грађевинским радовима, инсталацијом грејања. Међутим 20 година касније са власти је отишао као веома имућан човек са великим богатством и капиталом у некретнинама. Остаће упамћен и као човек који је свог брата вратио из инвалидске пензије и именовао на место градоначелника Чачка иако је на изборној листи био на деветом месту. Пре тога, Војислав Илић обављао је дужност директора школе, председника СО Чачак и директора ЈП„Градац”. За то време Нова Србија била је господар града на Морави. Чачак је у периоду када је Нова Србија била неприкосновена, изгубио сва предузећа по којима се препознавао: „Фабрика хартије”, „1. октобар”, ЈП „Чачански глас”, Житопромет, Хладњача, Чипсара, Сладара, Сточар, ПКС, „1. мај” и бројне друге фирме које су запошљавале на десетине хиљада Чачана.
Велимир Илић сукобио се са Александром Вучићем годину касније када данас актуелни председник државе није хтео да га именује на место директора „Коридора Србије”. Од тада па до данас лидер Нове Србије наводно је жестока опозиција.

Остао је упамћен његов говор у хали КК Борац када је позивао Чачане да без резерве гласају за најбољег у Србији.
Овај снимак је од 31. марта 2016. године, у Борчевој хали када Илић тврди да Србија нема бољег лидера. Данас су његови ставови потпуно другачији, а за све су му криви медији које проглашава за режимске док је он, наводно, жестока опозиција. Илић би требало да одговори на просто питање. Када је био искрен, тада или сада?

ГЗС

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.886.803 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)