Неуспешан и други покушај одржавања седнице, да ли је Пријепоље пред увођењем привремених мера? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Неуспешан и други покушај одржавања седнице, да ли је Пријепоље пред увођењем привремених мера?
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
24.09.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Пропао је још један покушај одржавања седнице Скупштине оптине Пријепоље сазаване на захтев опозиције.

Након што је 22. јула одложена због недостатка кворума, данас је закључена јер није изгалсан дневни ред.

Стана Марковић, фото: РИНА

Разрешење директорке Центра за социјални рад, информација о затварању несанитарне депоније Стањевине, санација пута Коловрат - Сељашница и обележавање 800 година манастира Милешева, тачке су дневног реда око за које владајућа већина није гласала.

“Данашња седница имала је кворум и текла је нормално. Одборници су власници својих мандата, они су гласали како су желели и нису усвојили дневни ред, због чега је седница закључена. Да ли ће се ове тачке наћи на неком од следећих заседања зависи од предлагача, ја сам ту да само спроведем вољу одборника и не могу сама да одлучујем, рекла је председница Скупштине општине Пријепоље Стана Марковић.

Шеф одборничке групе СДП-а, Есад Хоџић изненађен је овим поступком тренутне општинске власти.

“И до сада смо имали њихове бројне неодговорне поступке, али ово данас је превршило сваку меру. Они игноришу горуће проблеме општине Пријепоље и њених грађана. У тренутку кад се гушимо у диму чекивали смо да ћемо чути неку реч о депонији Стањевине. Као и о путу за Сељашницу који је однео два милиона евра, а свака даља капитална инвестиција због неизвршене санације тог пута је заустављена”, нагласио је Хоџић.


Есад Хоџић, фото: РИНА

Хоџић је истакао да осим тога што су показали неодговорност према грађанима, одборници владајауће већине су на овај начин ушли и у, како је рекао, законски проблем.

“Ова седница се не може сматрати као одржана ако није усвојен дневни ред. За два дана они ће ући у законски проблем а то значи да рок између две одржане седнице не може бити већи од 90 дана. Они ни то не знају, али ми ћемо се обратити Министарству за државну управу и локалну самоуправу и обавестити их о овој ситуации у Пријепољу”, рекао је Хоџић и додаје да је закан јасан.

“Седница је одржана, кад је утврђен Дневни ред што у овом случају није утврђено”, казао је шеф одборничке групе СДП-а.

РИНА

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skupstina prijepolje sednica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.414.080 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)