Организатори протеста „1 од 5 милиона” у Чачку подржавају локалне медије: Ви сте ти који прете новинарима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Организатори протеста „1 од 5 милиона” у Чачку подржавају локалне медије: Ви сте ти који прете новинарима
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
18.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Реагујући на саопштење СНС организатори протеста „1 до 5 милиона” у Чачку на челу са Радишом Ћериманом

тврде да чачански медији не подлежу притисцима.

„Повереништва СНС Чачак показало је на колико ниске гране могу пасти, служећи се најгорим подметачинама, а њихово лицемерје остаће у аналима српске политичке сцене.

Драга господо напредњаци, наравно да осуђујемо напад на новинарку Епицентарпрес-а, и наравно да би требало да неометано обавља свој посао, за шта се ми боримо.
Али да вас подсетим на неке чињенице: Нисмо ми ти који су запалили новинару кућу, већ ваш напредњачки председник општине Гроцка. Нисмо ми ти који су пребијали новинаре на инаугурацији вашег председника, већ ваши батинаши. Нисмо ми ти који су деведесетих претили новинарима да ће им се остветити кад-тад и доносили законе који су имали драконске казне за независне новинаре, већ ваш председник. Нисмо ми ти који су укинули Утисак недеље, Ментално разгибавање, отерали Ивана Ивановића са Прве, окупирали РТС, већ ваша цензорка политика.

Када смо критиковали РТС нисмо мислили на дописништво које долази на протесте и шаље прилоге, већ на Бујошевића и Стефановића који забрањују да њихови прилози са протеста из Чачка буду објављени. Јер знају да кад Чачак устане то одјекне у целој Србији.

И на крају, с обзиром на то да сам завршио основне студија новинарства и комуникологије на Факултету политичких наука у Београду, врло добро знам шта је новинарска професија, у каквој се ситуацији налази, као и што знам да су ваши чачански поглавари одлазили у Београд да се жале на рад локалних медија у Чачку и да свакодневно зовете и притискате локалне медије да спинују о протестима и да не извештавају објективно, али вас боли што они не подлежу притисцима.

Ово вам нису републички медији и чачанска јавност вам неће дозволити да их цензуришете, као што вам ни ми нећемо дозволити да убацујете своје људе који ће малтретирати новинаре, само да би се дискредитовали протести”, наводи се у саопштењу.


Организатор протеста
Радиша Ћериман




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.227.801 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)