У недељу се обележава 20 година од НАТО агресије 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
У недељу се обележава 20 година од НАТО агресије
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
23.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У недељу 24. марта се обележава, у градовима широмо Србије, 20 година од НАТО бомбардовања.

У Чачку ће Дан сећања на жртве бомбардовања почети парастосом и церемонија полагања венаца и одавања почасти погинулима у бомбардовању, у малом градском парку код Споменика жртвама рата страдалима од 1991. до 1999. и НАТО бомбардовања у 10:00 часова.

Свечана академија „Дан сећања, да се не заборави 1999.” биће одржана у 12:00 часова у Великој сали Дома културе, након чега ће у 14:00 часова бити отворена изложба „Дан сећања” у Галерији Народног музеја.

Иначе, те 1999. године 19 земаља Алијансе, без одобрења Савета безбедности Уједињених Нација, обрушило се, најпре на касарне и противваздушну одбрану Војске Југославије, а затим и на читаву земљу. Разорена је инфраструктура, привреда, школе, болнице, споменици културе, медијске куће... У памћењу су и призори сломљених новосадских мостова. Спрженог воза у Грделичкој клисури. Уништеног ваљевског „Крушика”. Чачанске „Слободе”. Нишке пијаце, на којој је, у седмом месецу трудноће, убијена Љиљана Спасић, студент завршне године медицине. Од градова, највише су страдали Алексинац, Сурдулица, Куршумлија... Под рушевинама су остале читаве породице.

Бомбардовање је обустављено 10. јуна, када је потписан споразум о повлачењу југословенске војске и полиције са Косова и Метохије.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bombardovanje godisnjica nato agresija cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.289.014 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)