Вучић: Послали 73 оклопна возила, још 100 чека, пуца се на голорук народ 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Вучић: Послали 73 оклопна возила, још 100 чека, пуца се на голорук народ
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
28.05.2019 | 0 коментар(а)



Акција специјалних јединица косовске полиције изводи се на територији целог КиМ. Ухапшене 23 особе. Има повређених.

Пуца се на ненаоружан народ, каже Вучић.
Председник Србије на посебној седници Народне Скупштине посвећеној Косову, рекао да према информацијама које Србија поседује, у акцији Приштине учествују припадници јединица РОСУ и ФИТ, који су до сада упали на територију севера Косова са 73 возила, углавном оклопна.

"Још 50 ћека код Јужне Митровице, а још 50 чека у Србици. Осам је упучено у Зубин Поток. До сада су приведене 23 особе, углавном српске националности, има и бошњака. Акција је изведена на територији три општине, Косовској Митровици, Лепосавићу и Зубином Потоку, дакле на територији целог Косова и Метохије", рекао је Вучић.
Међу ухапшенима је највише припадника снага косовске полиције, рекао је председник Србије. "Управо је то оно о чему смо имали сазнаја пре 15 дана када смо алармирали међународну јавност", рекао је Вучић и додао да је тренутно и даље веома тешко у Зубином Потоку где припадници РОСУ пуцају на ненаоружан народ.

Како је навео Вучић, до сукоба је дошло у месту Вараге. "У клисури су три барикаде албански специјалци пробили. Срби нису располагали никаквим оружјем, а Албанци су пуцали бојевом муницијом преко глава Срба који су протествовали и покушавали да се вербално супроставе њиховој акцији", рекао је Вучић.

Он је упозорио да су "у току премлаћивање Срба код Техничке школе у Зубином Потоку, упади у куће, ломљење свега по кућама... На најбахатији могући начин показују и доказују колико су велики, снажни и моћни".

Вучић каже да за сада нема погинулих, иако су Албанци у Косовској Митровици пуцали на људе у једној од посредних улица само зато што су их ови гађали каменицама.

Постоји непотврђена информација да је међу претученима и приведенима и један руски држављанин Михеал Красношченко, рекао је Александар Вучић.

Красношченко је радник УНМИК администрације, навео је Вучић у Скупштини Србије. Прокоментарисао је и да су се званичници КФОР-а огласили и рекли да не желе да се мешају, али да су мађарски припадници тих снага пошли да интервенишу и одбране Србе, али су добили наређења команданата КФОР-а да се врате на своје положаје.

Он је обавестио посланике да је јутрос у 06.29, због дешавања на Косову, издао наређење да се подигне борбена готовост војске на највиши ниво. Међутим, како је истакао, о следећим конкретним корацима Србије још није одлучио.

Промислићу добро и одлучити, али ако и даље буде ескалација, могу вам само рећи "Србија ће победити", закључио је Вучић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.309.234 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)