Видео клопкама против дивљих депонија и несавесних грађана 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Видео клопкама против дивљих депонија и несавесних грађана
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
21.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - На подручју Чачка готово да нема насеља без дивљих депонија. Да би се то спречило, постављен је видео надзор на најугроженијим локацијама,



чиме је олакшана идентификација несавесних грађана који неодговорно бацају смеће.

Видео клопка забележила је тренутак када двојица Чачана бацају отпад животињског порекла у контејнере који нису за то намењени, и то на Спомен парку иначе, омиљеном летњем излетишту.

Директор ЈКП „Комуналац” Чачак Петар Домановић, фото: ГЗС

„Види те на видео снимку да грађанин који изручује анимални отпад заклања га картоном како се ни би видело шта се ту налази. Ми смо лако то утврдили и без проблема открили починиоца. Казна му је већ изречена, а следи и казна Тржишне инспекције јер се ради о кланици која је непријављена”, рекао је директор ЈКП „Комуналац” Чачак Петар Домановић.

Несавесним починиоцима са видео снимка изречена је казна од 10.000 динара, али је цена коју плаћају сви грађани много већа.

На 12 локација у Чачку постављене су видео клопке

„Нашем човеку је битно само да баци даље од његовог прага и више га ништа не интересује. Имамо све услове за здрав живот али га сами упропашћујемо. Ужаснут сам, јер тако нешто могу да ураде само вандали”, само су неки од одговора Чачана.

На подручју Чачка на 12 локација које су означене као критичне постављене су видео клопке на основу којих се лако могу открити починиоци, а у наредних месец дана биће постављено још толико. Ипак све чешће се дешава да се отпад животињског порекла баца другом под нос.

Начелница Комуналне полиције Милена Јовановић

„Последњи пут је било поред основне школе, што је преседан, а наравно и Спомен парк такође, затим поред река, на сеоском подручју. Свуда има”, рекла је начелница Комуналне полиције Милена Јовановић.

Навика бацам где стигнем по џепу кошта од 10.000 динара за физичка лица, 30.000 за предузетнике и 60.000 за правна лица, али по броју дивљих депонија које расту као печурке изгледа да је то многима ситна пара.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.657 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)