СНС: Нема већих антинапредњака од бивших напредњака 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
СНС: Нема већих антинапредњака од бивших напредњака
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
12.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски одбор СНС у Чачку огласио се саопштењем поводом навода изнетих на конференцији

за новинаре ГГ “За напреднији Чачак“.

"Од увођења вишестраначја у Србију показало се да нама већих антикомуниста од бивших комуниста, а од недавно важи и тврдња да нема већих антинапредњака од бивших напредњака", тврде чачански напредњаци.

Они су у саопштењу за медије истакли да то на свом примеру из дана у дан доказује лидер Групе грађана „За напреднији Чачак“ Александар Радојевић, који је како кажу до избора 2016. „ведрио и облачио“ у Градском одбору СНС, био кључни фактор власти четири године, а сада, када је у опозицији, досетио се да у то време ништа није ваљало.

"Најсвежији пример је реакција њега и његове ГГ (читај Виолете Марковић, такође бившег члана СНС) на повраћај новчаних средстава родитељима који су преплатили боравак своје деце у вртићима. По Закону који је донет 2009. године, знатно пре доласка Српске напредне странке на власт, одређено је да родитељи за боравак деце у предшколским установама у целој Србији (дакле Чачак није никакав изузетак) плаћају 20% економске цене, али су тек крајем 2015. донети критеријуми за њен обрачун", соји у саопштењу за медије.

У чачанском градском одбору тврде да се испоставило да је током шест година наплаћивано три посто више, односно 23 одсто од економске цене и констатовано да је неопходно тај новац вратити корисницима услуга. Симулацијом, која је тада урађена на нивоу града, процењено је да износ преплаћених средстава износи око 60 милиона динара.

"Руковдство града је дало налог да се изврши правилан обрачун, а спискови са тачним износима преплате су истакнути по вртићима и родитељи позвани да путем вансудског поравнања поврате преплаћени новац. Нажалост, под утицајем одређене групе адвоката део родитеља то није прихватио и ушло се у судски поступак, који ће условити да град из буџета издвоји знатно више средстава за обештећење корисника, али далеко мање од цифре коју помиње Александар Радојевић".

Напредњаци подсећају да је део потраживања застарео (она старија од три године), па је самим тим евидентно причињена штета знатно мања као и да Чачак у овоме није изузетак, већ се у целој Србији обрачун вршио на сличан начин, тако да СНС у Чачку, који је у то време водио управо Радојевић, није ни свесно ни намерно оштетио буџет.

Оно са чиме се руководство Српске напредне странке у Чачку апсолутно слаже је да овај случај треба до танчина истражити и утврдити одговорност свих за учињене пропусте. Посебно би било важно установити ко је био инсајдер унутар предшколских установа, а сигурно је да се ради о особи добро упућеној у правне и финансијске аспекте рада, који је личне податке родитеља доставио адвокатима, чиме је практично вишеструко увећана сума коју треба исплатити из буџета града.

"Те информације су биле основ за подношење тужби, а поставља се питање да ли је неко за то добио и одређени проценат од наплаћених средстава", наводи се у саопштењу чачанских напредњака.

 

Информативна служба СНС Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.894.168 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)