Кисић: 63 предузећа за професионалну рехабилитацију ОСИ добило финансијску подршку и има тенденцију да се сваке године повећавa 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кисић: 63 предузећа за професионалну рехабилитацију ОСИ добило финансијску подршку и има тенденцију да се сваке године повећавa
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
10.03.2022 | 0 коментар(а)



Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф.др Дарија Кисић учествовала

је на Копаоник бизнис форуму, где је истакла да ће држава дати још већу подршку младима, сиромашним и теже запошљивим категоријама становништва.

Кисић је рекла да је циљ да се створи тржиште рада које је подједнако доступно свим грађанима и да то и предвиђа Стратегија запошљавања. Проф. др Кисић је навела да међу теже запошљивим категоријама становништва спадају жене, особе млађе од 30 година, особе са инвалидитетом, Роми, становници руралних подручја, и да су све мере усмерене као овим најосетљивијим групама.

Мерама активне политике запошљавања држава је помогла десетине хиљада грађана у 2021. години, а директну финансијску подршку добило је око 20.000 људи. Министарка је нагласила да је за 2022. годину издвојено још више средстава за реализацију мера активне политике запошљавања - 6,5 милијарде динара.

„Сваки грађанин Србије има подједнаку важност и потребна је подршка државе, као ветар у леђа који ће сваком појединцу дати могућност да допринесе путу напретка", поручила је проф. др Кисић.

Министарка је указала и на Закон о социјалној карти, чијом се применом обједињују сви параметри за социоекономски статус појединца и омогућује равномерна расподела свих права и помоћ државе, као и да је поносна на то што је усвојен Закон о социјалном предузетништву.

Такође, истакла је да је 63 предузећа за професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом добило директну финансијску подршку и да се сваке године повећа број предузећа која добијају ту врсту подршке.

„Веома је важна подршка младима и теже запошљивим категоријама, желимо да омогућимо младима да могу одмах да почну да раде и искористимо највећи потенцијал”, рекла је проф.др Кисић и додала да је започета прва фаза програма Гаранција за младе. Министарка је навела да се програм Моја прва плата показао добро и да је у првом кругу око 9.000 младих добило своју прву плату и да се за други круг пријавило још више младих.

„Србија иде путем развоја и напретка и неопходна је енергија сваког од нас", поручила је министарка Дарија Кисић.

Извор: Министарство за рад, борачка и социјална питања




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OSI DARIJA KISIC MINISTARKA PODRSKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.838 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)