Радојевић: Тражићемо да се провере биографије свих који конкуришу за место директора “Зрачка” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Радојевић: Тражићемо да се провере биографије свих који конкуришу за место директора “Зрачка”
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
14.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак” још увек није добила новог директора.

На претходној седници Скупштине града Чачка изабрани су нови чланови управног одбора ове установе, и тиме се стекли услови за поновно расписивање конкурса за директора Установе Зрачак.

Лидер Групе грађана “За напреднији Чачак”, др Александар Радојевић, поставља питање да ли је примерено и довољно да, уколико желе да Установа добије за директора квалитетну и стручну особу, конкурс траје само 8 дана?

“Да ли новопопуњени управни одбор установе опет трпи притиске? Да ли је осам дана довољно времена да се припреми сва потребна документација за конкурисање? Група грађана „ За напреднији Чачак“ с великом пажњом пратиће спровођење конкурсне процедуре, а такође, на основу Закона о доступности информација од јавног значаја, тражиће на увид све биографије кандидата који буду конкурисали, како бисмо могли да их упоредимо, а и јавност упознамо ко је, и са каквим стручним препорукама конкурисао. Из биографија ће бити јасно да ли га препоручује партија или струка. Ову праксу почињемо са конкурсом за Установу Зрачак, а исте информације тражићемо убудуће за кандидате за директоре за сва јавна предузећа и јавне установе. Уколико власт нема шта да крије, уколико им је стручност заиста императив, а не подела партијских колача и директива, онда би се подразумевало да биографије кандидата и достави одборницима приликом изгласавања на седницама Скупштинских заседања, како би они, који имају одговорност пред грађанима, од којих су и бирани, могли да изаберу по свом здраворазумском, а не по партијском суду”, истакао је Радојевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.830.840 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)