Почиње се са донирањем крвне плазме 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње се са донирањем крвне плазме
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
02.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Резултати тестова у протекла 24 сата потврдили су још једно оболело лице од Ковида 19

на територији милановачке општине, речено је данас на конференцији за новинаре Штаба за ванредне ситуације у Горњем Милановцу.

„Од синоћ се ради анализа његових контаката, с обзиром да лице није запослено у Горњем Милановцу и да ради као теренски радник, видећемо да пропратимо све његове контакте које је имао у претходном периоду. За сада листа није велика, а обавеза Дома здравља ће свакако бити тестирање свих чланова његове породице, а по потреби и тестирање осталих контаката”, рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац и командант Штаба за ванредне ситуације.

До сада укупно је оболело 49 лица, 20 лица је излечено, 25 се налази на лечењу, а 4 су преминула. Општинском штабу стигло је упутство од Министарства унутрашњих послова, из одељења сектора за ванредне ситуације у Чачку, везано за потенцијалне доноре крвне плазме. Општински штаб требало би да обезбеди превоз и посебне дозволе за кретање таквим лицима с обзиром да се узимање крвне плазме врши у Београду.

„Списак лица који су могући донори ће добити начелник одељења Сектора за ванредне ситуације у Чачку, који ће одмах такву поруку проследити команданту Општинског штаба за ванредне ситуације, тако да је на нама даље да преузмемо такво лице, с обзиром да се крвна плазма узима само у Београду. Ми ћемо, наравно, поступити по овом упутству и обезбедити све оно што је тражено”, рекао је Ковачевић.

Он је додао да је донирање крвне плазме добровољно и да ће сви до сада излечени, који имају могућност да дају крвну плазму, и који желе да помогну у будућем лечењу оболелих од Ковида 19, имати обезбеђен адекватан превоз до Београда и назад. На питање да ли се почело са овим видом терапије на теритрорији Србије, Ковачевић је одговорио да за сада нема такву информацију.

У току јучерашњег дана, дошло је до једног кршења мере забране кретања за време полицијског часа. Лице је спроведено код судије за прекршаје и изречена му је новчана казна.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac krvna plazma kovid 19 dejan kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.525 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)