ЕУ санира клизиште између Мокре Горе и Кремне 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
ЕУ санира клизиште између Мокре Горе и Кремне
Trenutno na sajtu: 526       |       Podeli:
28.07.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Европска унија финансира санацију клизишта на путу ИБ 28, на деоници између Кремне и Мокре Горе у Ужицу са 190.000 евра,

у оквиру Програма помоћи ЕУ поплављеним подручјима у Србији, а радови ће бити завршени током августа.

Пројекат санације обухвата изградњу система дренажних канала за прихват велике количине воде из три извора и њено спровођење испод пута, као и конструкцију габионског зида којим је обезбеђена стабилизација косине, саопштила је Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге - УНОПС.

ако се подсећа, кише које су изазвале поплаве у мају 2014. године, проузроковале су спирање земљишта са косине изнад пута у дужини од 200 метара, затрпавање саобраћајнице и покетање техничке базе насеља Дрвенград.

По завршетку радова, уследиће технички преглед и пријем свих радова на реконструкцији пута са санацијом три клизишта у Ужицу. Укупна вредност помоћи ЕУ за санацију путева и клизишта у Ужицу износи 330.000 евра.

Санација овог клизишта реализује се у склопу пројекта вредног 10,5 милиона евра, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у 23 локалне самоуправе, у којима ће бити санирана 44 клизишта, реконструисано девет и изграђено пет мостова, у циљу обнове и унапређења превентивне инфраструктуре.

Европска унија пружила је највећу помоћ Србији у обнови од последица поплава и јачању превентивне инфраструктуре у вредности од 162 милиона евра кроз претприступне фондове ИПА 2012 и 2014, и Фонд солидарности Европске уније.

Програм помоћи Европске уније поплављеним подручјима у Србији, у вредности од 102 милиона евра, финансира Европска унија из претприступних фондова ИПА 2012 и 2014.

Средства су намењена изградњи и обнову кућа, реконструкцији јавних установа, путева, клизишта и јавне инфраструктуре, обнови привреде и пољопривредне производње, као и инфраструктуре за спречавање и заштиту од поплава у 58 општина које су највише погођене поплавама.

Све активности на терену спроводе Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (FAO), организације HELP, ASB и Дански савет за избеглице (DRC), Аустријска агенција за развој (ADA) и Светска банка (СБ) - у координацији са Канцеларијом Владе Србије за управљање јавним улагањима.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.149.198 посета
Тренутно на сајту: 525 посетилац(a)