Представници Покрета Двери и Буђење потписали Друштвени споразум о забрани истраживања литијума 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Представници Покрета Двери и Буђење потписали Друштвени споразум о забрани истраживања литијума
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
14.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Српски покрет Двери и Покрет Буђење одржали су заједничку конференцију са
Представници Покрета Двери и Буђење пописали Друштвени споразум о забрани истраживања и експлоатације литијума, Фото:ГЗС

централном темом еколошких пороблема у Србији и активности стране мултинационалне компаније Рио Тинто.Отварање рудника литуијума у Лозници , као и истраживање и експлоатација руде литијума и на бројним другим лоакцијама широм Србије, свакако је горући проблем. О томе сведоче и бројни проетсти мештана од Пријепоља до Врања , а посебно овде у западној Србији.

„Представници Српског покрета Двери и Буђење дају пуну подршку мештанима који се супростављају отварању рудника и доласку Рио Тинта. Борба против Рио Тинта је тема око које сви треба да се ујединимо, без обзира на наше идеолошке и полтичке разлике. Рио Тинта у Србији не би ни било без актуелне власти стгране Александра Вучића, која стоји иза доласка ове компаније. И зато промена актуелне власти Српске напредне старнке једина може да заустави долазак Рио Тинта и отварање овог рудника”, рекао је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Један од представника Покрета Буђење Душан Туфегџић, који је био организатор, до сада највећег протеста против Рио Тинта, а који је летос одржан у Шапцу.

„Ми смо на тај протест у Шапцу позвали све полтичке покрете и еколошке организације и појединце и нисмо цензурисали ко ће говорити, тако да је организационо тај скуп много кавлитетнији од овог који је одржан у Београду 11.септембра. Као покрет, учествоваћемо апсолутно на сваком протесту, који се буде у будућности одржавао. Циљ нам је да потписиавањем Друштвеног спшоразума , престанемо да се оптужујемо ко је издајник, а ко не. Потписивањем овог документа , никада нећемо дозволити да постоји рудник литијума у Србији, а самим тим смо и против ове власти”, образложио је Туфегџић.

Владимир Терзић, представио је документ Друштвени споразум о забрани истраживањам експлоатације и прераде литијума у Србији, а који је израдио стручни правни тим покрета Буђење, а који је Српски покрет Двери одмах подржао.

 

„Овај споразум је могао и да се назове Споразум о одбрани Србије. Ово истраживање и експлоатацију литијума не треба да ради нико у Србији, о томе су се изјаснили си највећи стручњаци Српске Академије науке и уметности. Боримо се против власти и лобиста који намећу овај пројекат. Документ треба да потпишу све организације, како политичке тако и еколошке. Управо политика треба да штити интересе грађана и оваквим друштвеним споразумом, видећемо ко ће из политике да га потпише и да заштити грађане од еколошке катастрофе”, закључио је Владимир Терзић, прдставник покрета Буђење.

 

На данашњој конференцији предстваници Српског покрета Двери и покрета Буђење потписали су Друштвени споразум о забравни истраживања , експлоатације и прераде литијума и својим ауторитетом потврђују да никада неће променити своје мишљење, једног дана када постану власт.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Srpski pokret Dveri pokret Buđenje potpisali spšorazum zuabrana istazivanja litijuam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.799 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)