Наиме, у Милићевом Селу стигле су прве јагоде произведене у пластеницима, а са њима и први динар. Укус и квалитет је кажу произвођачи више него добар.
“Јагоду гајимо на два хектара, под пластеницима је 30 ари, остало је на отвореном. Данас је прва берба, квалитет је одличан, јагоде су слатке јер је било доста сунчаних дана. Потражња је већа него икад, и ја сам већ скоро сву производњу продао маркетима у Београду. Оно што данас оберемо већ је до девет сати у Београду”, каже Предраг Иванишевић.
Квалитет овогодишњег рода бољи него икад, фото: ГЗС
Иначе, овај вредни воћар каже да посла има током целе године. Кад се заврши берба јагода, припрема се све за нову садњу, а стижу и малине које гаји на 2, 5 хектара, потом следи прерада, па све до Ђурђица нема одмора.
Што се тиче радне снаге, Иванишевић каже “да прави домаћин о томе брине на време” и да је он све раднике обезбедио и исплатио за ову годину.
Глас западне Србије