Регионални пречистач отпадних вода градиће се за Пожегу, Ужице и Ариље - Ради се просторни план подручја посебне намене 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Регионални пречистач отпадних вода градиће се за Пожегу, Ужице и Ариље - Ради се просторни план подручја посебне намене
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
12.05.2022 | 2 коментар(а)



Управа за заштиту биља расписала је тендер за израду Просторног плана подручја посебне намене за

реализацију пројекта регионалног пречишћавања отпадних вода на територији Пожеге, Ужица и Ариља, са проценом утицаја на животну средину.

Како је наведено, израда просторног плана подручја посебне намене представља део активности у оквиру реализације пројекта „Регионални пројекат управљања отпадним водама за Златиборски и Моравички округ”, за чије праћење је задужена Републичка дирекција за воде.

Иначе, претходних година анализиране су четири варијанте за пројекат Регионалног система за пречишћавање отпадних вода за Затиборски и Моравички округ, од децентрализованог до потпуно централизованог система.

У разматрање за реализацију ушле су две, прва по којој би четири општине: Ужице, Пожега, Ивањица и Ариље имале централно постројење за пречишћавање отпадних вода, а Косјерић своје локално и друга варијанта, где би три локалне самоуправе: Ужице, Пожега и Ариље биле прикључене на регионално постројење, док би у том случају, Ивањица и Косјерић имале засебна постројења.

Очигледно је усвојена друга варијанта.

Вредност целокупне инвестиције решавања отпадних вода у свих пет поменутих локалних самоуправа је око 69 мил ЕУР.

Тендер за израду просторног плана истиче 10. јуна.

еКапија/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARILJE UZICE POZEGA KOSJERIC IVANJICA VODOVOD PRECISCAVANJE OTPOADNIH VODA OTPADNE VODE VODOVOD

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Miro

    Uzicani su pre par godina dobili bezpovratna sredstva za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.Sredstva su završila Vranju jer uzicani nisu dozvolili da se kolektor gradi na njihovoj teritoriji. Sad hoće da nam njihova govna pošalju u Pozegu.
  • Mirko

    Uzicani hoće da nam svoja govna pošalju u Pozegu. Kad su pre par godina dobili bez povratna sredstva za izgradnju kolektora za prečišćava je odpadnih voda. Gradjani Gorjana su se pobunili. Pare su otišle u Vranje Dignimo glas protiv. STOP



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.486.243 посета
    Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)