Ариље у ванредној ситуацији, након рестрикције воде уследили и пожари 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ариље у ванредној ситуацији, након рестрикције воде уследили и пожари
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
06.08.2021 | 0 коментар(а)



Ариље - У општини Ариље, јуче је уведена ванредна ситуација, а рестрикције пре свега и у сеоском подручју.
Предраг Маслар, председник општине Ариље, фото: ГЗС

„Увели смо ванредну ситуацију, јер нисмо више могли да се боримо на други начин, све смо покушавали да не дође до овога, али морали мо на крају. Рестрикције смо прво увели у сеоска висинска подручја. Наиме, наш резервоар Р1 није се довољно пунио уколико пуштамо воду у висинским подручјима, те смо на тај начин хтели да заштитимо приградска насеља и град. Међутим, како је време одмицало, нисмо могли да поштедимо ни приградска насеља,. па см,о и њих почели да искључуијемо. Сада је остало само језгро града, због привреде и јавних институција”, појаснио је Предраг Маслар, председник општине Ариље.

Он је истакао да на водозахвату нема константности, дешава се да око 150, 200 литара секундно само нестане на водозахвату. Како се претпоставља томе су разлог неке црпне илегалне станице од водозахвата и да би то спречили, донета је забрана о наредби ненаменског коришћења пијаће воде и све време су инспектори на терену.

„Из фабрике воде „Рзав” се напајају четири општине и град Чачак, због суше је смањен доток воде. У овом тренутку је негде око 500 литара на водозахвату, што је 40 одсто од главног, основног притиска на водозахвату где је негде око 1200, 1300 литара дневно када је нормална ситуација”, казао је Маслар.

Осим проблема са водом, јуче је био проблем и са пожаром, у две сеоске Месне заједнице избио је пожар.

„На жалост, јуче су избили пожари у Месним заједницама Добрача и Крушчица. У Крушчици је било опасности да ће страдати куће, међутим, заиста акцијом ватрогасаца и помоћ из Косјерића, пожар је локализован, те је усмерен ка малом Рзаву, није угашен, али је урађено све што треба”, рекао је он.

Иначе, ништа боља ситуација није ни у општини Пожега, као ни у Лучанима, ни у граду Чачку, смањен је доток воде, нерационална потрошња и у ваим овим општинама, уведене су рестрикције и све зависи од грађана да ли ће бити потпуног или повременог искључења воде.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arilje restrikcija vode predrag maslar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.827 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)