Депонија у Пријепољу поново у пламену 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Депонија у Пријепољу поново у пламену
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
23.09.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Депонија Стањевине поново не мирује, јуче око 15 часова дошло је до пожара у делу који није посут и налази се до Лима,
Фото: РИНА

а који није био обухваћен пожаром прошли пут, а затим се проширио на средишњи део.

"Све надлежне службе изашле су на терен и ноћас су радиле на гашењу. Још увек има дима, али очекујемо да ће данас све бити санирано. У току дана кренућемо и са насипањем овог дела и да неће бити штета већих размера", рекао је за РИНУ, Енес Мемишаховић, директор ЈKП "Лим" из Пријепоља.

Командант ватрогасно – спасилачке јединице у Пријепољу Вујадин Ковачевић истиче да су ватрогасци, заједно са радницима ЈКП “Лим” читаве ноћи били активни у гашењу пожара на депонији Стањевина као и током јутра.

“Терен где гори је врло неприступачан, покушавамо са воденим топом да локализујемо пожар, али је средиште у дубинским деловима и веома је тешко допрети до њега,”, каже Ковачевић за РИНУ.

Он је истакао да је једино сигурно решење насипање земљом и шутом како би се прекинуо доток кисеоника.

“Уколико насипање не буде што пре одрађено, постоји могућност да се пожар прошири. Од јутрос је падала слаба киша, али без већих падавина тешко да се пожар може угасити водом”, закључио је Ковачевић.

Иначе, почетком августа са пожаром на депонији Стањевине, ватрогасци нису могли да се изборе чак 10 дана, а на том делу општине Пријепоље била је проглашена и ванредна ситуација.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.902.780 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)