Мед није једино што се крије у кошници: Овако се од давнина јачао имунитет 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Мед није једино што се крије у кошници: Овако се од давнина јачао имунитет
Trenutno na sajtu: 664       |       Podeli:
29.03.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Плућа су прва на мети новог корона вируса, лека још увек нема, али оно што можете учинити јесте да овог
Природна инхалација медом, фото: РИНА

невидљивог непријатеља дочекате спремно.  Да су мед и пчелињи производи изузетно здрави одавно је потврдила  и званична медицина, али кошнице крију још једну тајну.

“Мој деда и отац стално су нам говорили да није само мед здрав, него да се треба ујутру наднети над кошницу и удисти тај ваздух, па кад ти тај опори мирис прође кроз нос и плућа осетиш се чио и бодар и сваки напор ти не пада тешко”, прича Раде Драгојловић из пријепољског села Мијане који се већ деценијама бави пчеларством.

Раде Драгојловић, фото: РИНА

Знање својих предака најмлађи чланови ове породице, Дарко и Зоран, решили су да подигну на виши ниво, па су први у региону отворили апи комору, која се састоји из кошница повезаних са инхалатором помоћу кога се удише лековити ваздух, који благотворно делује на многе болести.

„Ваздух из кошнице се удише око 30 минута, потом уследи шетња, па још једна сеанса, а благотворност се брзо примети, јер се путем кисеоника сви корисни елементи брзо шире по целом телу. Преко инхалатора у организам се директно уносе испарења меда, прополиса, матичног млеча и полена, који се у кошници разлажу са етеричним уљима. Нарочито је благотворно за оне који имају проблема са астмом, бронхитисом, синусима, мигреном, а лековито је и за оне који болују од мигрене и суочавају се са свакодневним стресом”, рекао је Дарко.

Дарко Драгојловић, фото: РИНА

Благотворност инхалације из кошнице брзо се прочула, па у дом Драгојловића све чешће походе људи из читавог региона, али највише посетилаца има из земаља западне Европе.

“Ми за коришћење апи коморе немамо цену, не наплаћујемо, нек је народ здраво, па ћемо све друго лако”, закључује Раде.

ГЗС/ РИНА

Драгојловићи се од давнина баве пчеларством, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


med inhalacija priroda zdravlje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.160.064 посета
Тренутно на сајту: 664 посетилац(a)