Одборници једногласно усвојили буџет за 2020. годину 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одборници једногласно усвојили буџет за 2020. годину
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
10.12.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац- На редовној, 32. седници Скупштине општине Горњи Милановац, одборници су једногласно

усвојили 11 тачака Дневног реда. Једна он најзначајнијих усвојених тачака за све грађане Милановца свакако је Одлука о буџету за 2020. годину, која је једногласно донета. Као што је већ било речи на одржаној седници Општинског већа, буџет за наредну годину износиће  1.592.465.000 динара и, према речима председника општине Дејана Ковачевића, биће искоришћен за бројне значајне пројекте.

„ Следеће године урадићемо неколико вредних капиталних инвестиција с локалног нивоа. Пре свега, мислим на побољшање инфраструктуре, када је у питању рекреација. Затворени базен је нешто што већ годинама се прича да би требало да се уради, а наши суграђани су приликом јавне расправе о буџету и рекли да је то један од приоритета, тако да ћемо затворени базен, заједно са нашим привредницима, почети да градимо већ у наредној грађевинској сезони“, истакао је председник Ковачевић и додао је у плану и изградња Визиторског центра и отвореног базена на Руднику, како би Рудник био центар интересовања када је у питању развој туризма. Осим тога, председник је најавио и преговоре са скијалиштима Србије за изградњу мање ски стазе на Руднику, која ће бити коришћена за обуку скијаша, за шта ће бити неопходно и вештачко оснеживање, због мањка снежних дана.
Председник Ковачевић је најавио и капиталне инвестиције од Републике, а једна од најважнијих свакако је изградња приступне саобраћајнице ауто-путу „Милош Велики“, за шта се планска документација завршава до краја године, а изградња почиње у наредној грађевинској сезони. Такође, једна од капиталних инвестиција је и наставак реконструкције Опште болнице.
„ Ових дана смо завршили прву фазу извођења радова на реконструкцији Опште болнице; друга фаза радова је комплекснија, с обзиром на то да ћемо радити комплетну реконструкцију унутрашњих просторија, преко 13. 000 квадрата постојећих објеката, плус доградња објекта за палијативно збрињавање наших најугроженијих суграђана“, истакао је Ковачевић и истакао да је у плану ових дана и завршетак Друге основне школе, за шта је Република издвојила око 245.000.000 динара.

Такође, Ковачевић је истакао да ће општина Горњи Милановац, од 1. јануара, ући у спајање једног здравственог центра, па ће Дом Здравља и Општа болница бити једна установа, под надзором Републике.
„ Ми смо из локалног буџета морали да санирамо последице руководства Дома здравља које је свакако било политичко, од чак 127 милиона динара дуга који смо наследили и који смо морали да отплатимо да би Дом здравља функционисао. Када сам постао председник општине, Дом здравља је био у блокади, и тад смо увидели да здравствена заштита треба да буде на републичком нивоу, а не локалном, што ћемо и спровести, како бисмо у наредном периоду имали још боље здравствене услуге“, рекао је председник Ковачевић.
Што се тиче локалних улица и путева, председник Ковачевић је нагласио да ће се радови наставити динамиком од ове године,  планирано је да се уради до 30 километара путева на селима у наредној години, као и да се улице које у овој години нису завршене, заврше у наредној грађевинској сезони. Ковачевић је истакао и да ће се 300.000 франака, добијених од швајцарске владе, у оквиру пројекта „Реформа пореза на имовину“, у коме је наша општина била другопласирана, искористити за објекат за децу са посебним потребама, који се налази у оквиру Прве основне школе, а који је неуслован за коришћење, па ће се постојећи порушити и саградити нови.
„ Доста посла нас очекује и много лепих ствари за наше суграђане. Приликом израде овог буџета бринуло се и о социјалној заштити, о школству, здравству и  свеукупупна оцена и одборника из редова опозиције јесте да је буџет добро припремљен, да ће много тога моћи да се ради следеће године, а моја оцена јесте да са добром припремом буџета и добром организацијом може да се уради све што је планирано“, закључио је председник Ковачевић.
На данашњој седници, оборници су једногласно усвојили и предлог Решења о изменама и допунама Решења о образовању Одбора за друштвене делатности Скупштине општине Горњи Милановац, као и  предлог Решења о изменама и допунама Решења о образовању Комисије за притужбе, предлоге и друге представке Скупштине општине Горњи Милановац.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Gornji Milanovac Dejan Kovacevic odbornici usvojili budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.871 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)