Српски научници развијају антигенски тест и лек против Kовида – 19 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Српски научници развијају антигенски тест и лек против Kовида – 19
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
13.09.2021 | 0 коментар(а)



Научници са Хемијског факултета Универзитета у Београду, у оквиру два пројекта Специјалног програма истраживања ковид-19,

који финансира Фонд за науку Србије, развијају решења која ће помоћи у борби против корона вируса, саопштено је из Фонда за науку након недавне посете истраживачким тимовимна и лабораторијама у којима се спроводе истраживања.

Овај центар је како наводе из Фонда за науку један од 200 тимова у свету који ради на проналажењу лека против ковида-19.

Прецизира се да пројекат CAPSIDO, под вођством дописне чланице SANU и професорке на Хемијском факултету у Београду Тање Ћирковић Величковић, развија поузданији и бржи антигенски тест за детекцију ковида-19, а пројекат SMART Repyrposing, који води академик и професор на Хемијском факултету у Београду Радомир Саичић, ради на проналажењу лека против ковида-19.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


test srpski naucnici covi 19 lek

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.137.042 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)