Немачки амбасадор Аксел Дитман посетио Ивањицу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Немачки амбасадор Аксел Дитман посетио Ивањицу
Trenutno na sajtu: 883       |       Podeli:
24.01.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Немачки амбасадор Аксел Дитман са делегацијом посетио је данас општину

где је са челним људима локалне самоуправе  разговарао о привредном амбијенту и могућим инвестицијама у овом граду.

Том приликом изразио је задовољство успешним пословањем фирме ,,Пролетер" чији је власник његов сународник Рајнер Баумбах и истакао да га посебно радује сазнање да ће ова успешна фабрика за производњу чарапа проширити капaцитете и упослити нове раднике.

Предуслов за ову али и наредне инвестиције је гасификација Ивањице започета у новембру прошле године.  Свесрдну подршку да се процес гасификације убрза и самим тим омогуће инвестициона улагања у привреду Ивањице пружила је Влада РС и председник Александар Вучић на радном састанку коме су присуствовали председникапштине Ивањица, Зоран Лазовић, саветник за немачке инвестиције у Србији, Јорг Хескенс и власника прдузећа Пролетер, Рајнера Баумбаха.

Амбасадору је такође представљен акциони план енергетске ефикасности за подручје Ивањице  који је израдила канцеларија за ЛЕР у сарадњи са ГИЗ-ом.

Дитман у Канцеларији за младе, фото: Инфо лига

Након разговора са локалном самоуправом амбасадор Немачке Аксел Дитман посетио је локалну Канцеларију за младе општине Ивањица која од самог оснивања сарађује са  немачком организацијом за техничку подршку ГИЗ, где кроз заједничке програме раде на унапређењу положаја младих у општини, са посебним акцентом на младе из осетљивих група препознате Националном стратегијом за младе РС, као и Локалним акционим планом за младе општине Ивањица.

Глас западне Србије / Инфо лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.037.116 посета
Тренутно на сајту: 884 посетилац(a)