Асфалтирани путеви у Прањанима и Срезојевцима 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Асфалтирани путеви у Прањанима и Срезојевцима
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
04.11.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Месној заједници Прањани, засеоку Лазовићи, завршено је асфалтирање 315 метара некатегорисаног пута.

Вредност радова је око 1,4 милиона динара, извођач радова је „АР градња“, а у финансијској реализацији радова учествовали су локална самоуправа и мештани у односу 3:1.
Председник Месне заједнице Прањани Радовин Веселиновић истакао је да ово једна од најберићетнијих година за Прањане у последњих 30 година.

„Ове године смо урадили више путних праваца, захваљујући општинској управи, председнику општине и грађанима који су скупили новац, јер као што знате удео грађана је 1:3. Урадили смо доста путних праваца, средили смо зграду на игралишту фудбалског клуба, а имали смо и један од најлепших Сабора виолине, у три дана је прошло преко 50.000 људи, имали смо и посету председника Републике на брду Галовићи. Имамо обећања за даље у смислу рађења канализације за село Прањани и довођења воде са Рзава, што ће затворити круг да Прањани буду једно од најлепших села, као што и јесу, у целој Србији“, истакао је Веселиновић.

Ово је била једна од најплодоноснијих година за Прањане, а житељи су итекако задовољни радовима. Мићо Лазовић, до чије куће води пут, рекао је да је овим радовима испуњена његова дугогодишња жеља.

„Ово је проблем који траје од мог деде, прадеде, оца, који нисмо никако могли решити. Све што наспемо вода је односила. Ово је једино решење и ја сам захвалан руководству општине, Месне заједнице, Владе. Путеви су неминовност, они спајају путеве, идеје, робе“, рекао је Лазовић.

Завршетком овог пута заокружена је овогодишња грађевинска сезона у прањанском крају, када су радови на путној инфраструктури у питању.
Осим Прањана, и мештани Срезојеваца добили су нов асфалт на деоници некатегорисаног пута дужине 270 метара. Вредност радова је око 1,5 милиона динара, а извођач радова је „АР Градња“.

Око 270 метара асфалтног пута у Марића сокаку у Срезојевцима, за двадесетак домаћинстава која гравитирају дуж ове саобраћајнице, много значи. Марића сокак користе и остали мештани, јер Срезојевце повезује са другим деловима матичне општине, као и са Чачком.

Председник Месне заједнице Срезојевци Иван Остојић истакао је да урађени пут пуно значи свим мештанима.

„Мало је рећи да селу овај пут много значи. Изградили смо га удруженим средствима мештана и локалне самоуправе“, изјавио је Иван Остојић, председник МЗ Срезојевци.
Завршетак ових путних праваца само је један у низу успешно завршених инфаструктурних пројеката у овој грађевинској сезони, у којој су асфалтирани многи, како локални, тако и некатегорисани путеви. Подсетимо, општина Горњи Милановац издваја преко триста милиона динара за извођење инфраструктурних радова на сеоском, али и градском подручју, како би се побољшали услови живота свих грађана.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.143.943 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)