домаћих кифлица 1 200 динара, а у једном килограму које прави најпознатија чачанска „food” блогерка Милица Михаиловић има их од 25 до 30 комада.
Милица Михаиловић, најпозназнатија „Food” блогерка, њене домаће кифлице обожава читава западна Србија, фото: ГЗС
Милица Михаиловић, једна је од најпознатијих чачанских „food” блогерки, која поред многих ђаконија, прави и домаће кифлице. Она сво своје умеће, љубав и време посвећује како их назива краљицaама домаћих пецива.
Домаће кифлице Милице Михаиловић, фото: ГЗС
„Врло је специфично када радите са кифлицама, са тим дизаним тестима, зато што у потпуности можете да испољите своју креативност, јер ту можете да ставите врло квалитетне састојке, као и да уткате своје умеће на најбољи могући начин”, рекла је Милица за Глас западне Србије.
Милица Михаиловић, најпозназнатија „Food” блогерка, њене домаће кифлице обожава читава западна Србија, фото: ГЗС
Ова млада жена истиче да домаће кифлице оправдавају своју цену, јер људи поред квалитетног пецива штеде и време које заправо и јесте најскупље.
„Јасно је да то људима изгледа нелогично, међутим, месо је сировина, ма колико то била квалитетна сировина, али то није готов производ који ви можете да поједете са виљушком и ножем. Ви то морате да припремите, кифлица је већ готов производ, који је потпуно решење за некога ко жури на посао и отишао и купио две кифлице и платио то 100, 150 динара. Оно што би било упоредиво јесте припремљено месо, рецимо у неком ресторану, где је, такође, урачунат рад, порези и доприноси, као и трошкови пословања”, појаснила јер Милица.
Милица Михаиловић, најпозназнатија „Food” блогерка, њене домаће кифлице обожава читава западна Србија, фото: ГЗС
Као прави кифла мајстор, Милица тврди да су кифлице и месо неупоредиви у сваком смислу.
„Сваки газда хвали свог коња, бурекџија ће вам увек рећи да добар бурек држи отворену пекару, а лош је затавара, пица мајстор ће вам рећи да је то пица, а ја вам кажем да су то кифлице, јер је то по мом мишљењу најкавлитетнији нутритивни производ који можете да купите у пекари”, наглашава Милица.
Милица тврди да је невероватно кад љубав и машта умешају прсте у брашно и тесто у њеној кухињи који се на крају највише осете када се пробају.
Домаће кифлице из Миличине рерне, обожава читава западна Србија, фото: ГЗС
„Заиста је невероватно, колико тесто осећа љубав и пажњу коју му пружате. Мени је рецепт за кифлице проверен у грам и сваки део тог поступка ми је сваки пут исти, а сваки пут ми испадну другачије, бар за нијансу. Такође, сам приметила да и људи када их пробају тачно осете, како сам се ја осећала док сам их правила. Не морам ништа да им кажем, ако сам била весела и њима се осмех просто не скида са лица”, закључила је Милица Михаиловић најпознатија чачанска „food” блогерка за чијим кифлицама хрли читава западне Србија.
У сваком случају уткани рад и љубав у домаће кифлице оправдавају и њихову цену.
Прилог емитован у емисији „150 минута” на Првој телевизији:
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.