Ускоро крећу редови на путу Топола-Крагујевац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ускоро крећу редови на путу Топола-Крагујевац
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
29.04.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Магистрални правац Топола - Крагујевац је најстарији пут те врсте у Србији, правио га је Краљ Александар Карађорђевић 1932. године

и то је био наставак Краљевог пута који је ишао од Београда преко Раље и Младеновца за Тополу.

"Изградња овог пута финансира се из кредита светске банке и за разлику од пута Топола-Рудник који је грађен по принципу пројектуј и изгради овај правац се најпре пројектује, решавају се имовинско правни односи и тек онда улазе извођачи радова", рекао је Драган Јовановић истакавши да се ово ради управо поучени свим мукама које су имали на правцу Топола-Рудник.

Техничка документација се ужурбано приводи крају, укупно се гради (постојећом трасом али све изнова као правац Топола-Рудник) 35 км од центра Тополе односно НИС-ове пумпе па до почетка дуплих трака у Петровцу на улазу у Крагујевац.

Иначе, ово је највећа инвестиција у један магистрални пут у Шумадији и износиће око 13 милиона евра. За све који желе или су заинтересовани да се укључе "Путеви Србије" су организовали и јавни увид како у пројекат заштите животне средине тако и у сву другу документацију. Сама јавна расправа траје 14 дана, а званични позив је упутио и Драган Јовановић на свом фејсбук профилу.

Марија Лазаревић/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.222 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)