На продају хајдучке колибе у Таковском крају 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
На продају хајдучке колибе у Таковском крају
Trenutno na sajtu: 1596       |       Podeli:
29.11.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Драган Браловић из Коштунића одлучио се на несвакидашњи градитељски потез.



Наиме, на обронцима Сувобора подну Равне горе саградио је прву, како каже, праву хајдучку кућу које су по стилу градње биле типичне за крај 18. и почетак 19. века, а ових дана понуђена је купцима.

"Кућа је од камена и дрвета површине око 100 квадратних метара. Спољни и унутрашњи изглед типичан је за куће које су се градиле у овим крајевима када су крстариле арамбаше и војводе. Стигли смо до крова, али ту смо стали, јер желимо да купац каже чиме ће бити покривена, шиндром или ћерамидом. И унутрашњост ће бити уређена по вољи будућих станара па смо ту застали док се не појаве. Наравно, користили смо савремене материјале изолације, који омогућују лако загревање и одржавање, али сви су углавном природни. Дрвена брвна су стара стотинама година понегде дебљине и до осам сантиметара. Расвета је урађена по стандардима али прилагођена амбијенту", каже Браловић који је инвеститор.

Фото: Милица Папић


Он додаје да је план да се на овом простору сагради још десет сличних кућа, али мање квадратуре.

"Кућа је на продају, али плац на којем је саграђена поклањамо будућем власнику онолико колико може да покоси. Обезбеђена је вода, струја и прилазни пут. Ово је предиван крај, дивља река је на 10 метара. Већ 20 година сам избеглица из Београда, обишао сам многа места тражећи уточиште, али једино овде сам пронашао свој мир. Жеља нам је да овде населимо оне који су можда при крају радног века, а лекари ће имати предност", нагласио је Браловић који се и сам населио у једну сличну хајдучку кућу на побрђу села Коштунићи.

Према његовим речима, кућа се налази на узвишењу са којег пуца поглед на језеро и планинску реку, а у непосредној близини је Туристичко рекреативни центар и асвалтна саобраћајница.

ГЗС/Милица Папић

Прилог продукције Гласа западне Србије емитован је у Вестима на ТВ Прва:

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.987.342 посета
Тренутно на сајту: 1598 посетилац(a)