Упекла звезда у Србији: Сељаци једва издржавају послове у њиви, Кинези се не жале већ раде на аутопу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Упекла звезда у Србији: Сељаци једва издржавају послове у њиви, Кинези се не жале већ раде на аутопу
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
02.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Врели талас погодио је Србију. На температурама од 40 степени асфалт се топи, а људи падају у несвест.
Најтеже је сељацима у њиви, фото: РИНА

И док већина ове тропске дане проводи у хладовини или под климом, вредни пољопривредници скоро цео дан су на сунцу, под отвореним небом.

“Радови на њиви морају бити одрађени, нико те ништа не пита. Јер неће се трава сама покосити, нити воће само обрати”, каже Дарко Топаловић, воћар из Миоковаца.

Можда је ових дана ипак најтеже пластиоцима на ливади, када како кажу сељаци, упекне божија звезда, али они се ту држе проверене тактике.

“Ко рано рани две среће граби. Око пет смо на њиви, ирадимо све што можемо док не упекне звезда, а онда идемо кући. Мада, јод нас сељака и тамо има посла. Ретки су тренуци кад ми легнемо у току дана и опустимо се, као сав обичан свет”, прича за РИНУ Наталија Андрић из чачанског села Миоковци.

Ђуро Веселиновић има осамдесет и кусур година и један је од ретких који не кука на врућину.

“Мени ова температура не смета, немам несвестицу и здрав сам као дрен. Пре неки дан кад смо разређивали јабуке, три жене су пале у несвест, а ја ништа”, прича Ђуро.

У најтоплије доба дана кроз градске улице не можете видети ни голуба да пролети. Сабласно су празне и сви чекају да прехлади, па да изађу напоље. Међутим, то не важи за градитеље аутопута Прељина – Пожега. Гости из Кине нису поштеђени, па су на градилишти скоро по цео дан.

“Није ово ништа страшно. Код нас могу да буду и много веће врућине, тако да смо навикли”, каже један од Кинеза из кампа у Паковраћу.

Кад су Тарабићи давно рекли да ће “жути људи доћи и пити воду са Мораве”, изгледа да су погодили боље, него што данас прогнозу погађају метеоролози.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.138.630 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)