„Купусијада“ у Мрчајевцима: Какав је Србин који нема опанке 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
„Купусијада“ у Мрчајевцима: Какав је Србин који нема опанке
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
13.09.2019 | 0 коментар(а)



Мрчајевци – На отварању 17. „Купусијаде“ у Мрчајевцима у ово предвечерје сабрало се мноштво света домородаца, гостију из прека и далека,
Беба Ивановић поред своје тезге у Мрчајевцима, фото: ГЗС

музичара, уметника и мноштво трговаца, разуме се.

Међу последњом категоријом срели смо старе познанике из Јагодине, Славишу и Бебу Ивановић, најбоље опанчаре у нашој  постојбини.

Беба нам показује њихов опанак број 83 који ће, дабоме, бити сувенир у неком дому, јер ноге за такву обућу нема. Каже нам да је њен супруг отишао  ту негде, вратиће се, јер је Славиша у овој опанчарској компанији „пабликрилејшен“ и „маркетинг менаџер“. Он уопште није неук за тај посао иако  се бави једним од најстаријих српских заната, израдом опанака.

Сваке године за српске саборе Славиша смисли  нову рекламу за своју робу. Рецимо: „Јапанцима јапанке, Србијанцима опанке“. Даље: „Да нам нису ти опанци ми би данас били странци“. Па: „Некада су људи ходали боси, а данас се свако поноси што српски опанак носи“. И: „Ко поштује традицију, тај чува нашу нацију“, те „Опанчиће некада сви правише а данас ништа без нашег Славише“.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tezga mrcajevci opanak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.928.668 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)