Брнабић: Дигитализација је итекако повезана са пољопривредом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Брнабић: Дигитализација је итекако повезана са пољопривредом
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
13.12.2017 | 0 коментар(а)



Премијерка Ана Брнабић истакла је да је ова влада успела да уради оно што ниједна друга

није још од 2008. године , а то је коначно добијање зеленог светла за  коришћење средстава из ЕУ фондова и то у износу од 175 милиона евра до 2020. године за све пољопривредне произвођаче.

„Малинари ће морати да се такмиче на тржишту и нико не може да тражи да има повлашћен статус од стране државе Србије, јер пољопривреда више није плуг и ралица, већ сателитски снимци који се преузимају захваљујући дигиталној платформи у Биосенс институту“, казала је Брнабић и додала да је Србија једина земља ван ЕУ која може да преузима сателитске снимке.

Објашњавајући колики значај то има за пољопривредне произвођаче Брнабић је истакла да је важно да се пољопривредници укључе у дигитализацију јер ће на тај начин добијати бесплатне податке о томе колико им је плодна земља, шта је најбоље на тој земљи да се сади, какви су проблеми са усевима, самим тим побољшава се приход и квалитет, побољшавају се приноси а смањује се рад.

„Дакле дигитализацију не подразумевају информационе технологије и софтвери које користе старт ап компаније и програмери већ је то заправо модернизација пољопривреде, медицине и то доноси резултате и већу ефикасност“, нагласила је премијерка. 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.256.662 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)