Одржани 9. Илиндански спортски сусрети 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Одржани 9. Илиндански спортски сусрети
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
03.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Одавно је познато да Златибор не чини само туристички центар већ и околна туристички развијена села.

Једно од њих је село Гостиље познато по својим природним лепотама, у ком се већ девети пут одржавају "Илиндански спортски сусрети", саопштено је из ТО Златибор.

У организацији ТУ "Гостиље" а уз помоћ општине Чајетина и ТО "Златибор", сусрети сваке године привлаче велики број спортиста из свих месних заједница општине, а обзиром да се дешавају у самом јеку сезоне прилика су да се што већи број туриста посебно страних упознају са културним наслеђем "златне планине".

Манифестацију је отворио председник општине Чајетина Милан Стаматовић који је изразио велико задовољство што и даље има доста младих који су заинтересовани за здрав начин живота, изразио мишљење како је то једини прави пут и поручио да ће се све већи број људи који живе у градовима окренути таквом начину живота. Поздравио је све спортисте, пожелео им пуно успеха у такмичењима и надметања су могла да почну.

Ове године спортисти су се надметали у шест дисциплина три екипна спорта (мали фудбал, баскет, превлачење конопца) и три индивидуална (скок у даљ, бацање камена са рамена и превлачење кличка).

Највише пријављених екипа било је као и обично у малом фудбалу , дванаест екипа се такмичило за победника туринира а у финалу су се састале екипе Златибора и Трипкове. Златиборци су одбранили титулу од прошле године а једини стрелац је био Глишовић.

У баскету се такмичило десет екипа а велико изненађење освајањем турнира је приредила екипа месне заједнице Алин Поток. У финалу су савладали екипу месне заједнице Чајетина, а у победничкој екипи се истакао Кутлешић који са три тројке решио питање победника.

У индивидуалним спортовима најуспешнији су били Бане Росић у дисципини превлачење кличка, Весовић Бранислав у дисциплини бацање камена са рамена и Никола Драговић у дисциплини скок у даљ.

На крају у последњој дисциплини превлачење конопца тријумфовала је екипа месне заједнице Бранешци.

"Илиндански дани" су још једном оправдали очекивања спортиста који су се одазвали у великом броју, али и туриста који су овај догађај искористили пре свега за добру забаву и дружење али и упознавање природних лепота Гостиља.

Село Гостиље налази се на само 25 км од центра Златибора, познато по водопаду које формира гостиљска река пре уласка у Катушницу, а у близини водопада уређен је и базен који је отворен за посетиоце сваким даном 10-19 часова.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.731.212 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)