Двери: Имамо доказ да је Привредни суд у Чачку донео незакониту одлуку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Двери: Имамо доказ да је Привредни суд у Чачку донео незакониту одлуку
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
04.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - ,,Три министарства потврдила су да је одлука Привредног суда у Чачку апсолутно незаконита

и СП Двери на челу самном појавиће се сутра испред а.д. ,,ФРА" да спречи спровођење криминалне одлуке”, изјавио је Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за медије.

Обрадовић је истакао да Двери то тврде већ недељама и месецима уназад колико већ траје покушај принудног извршења над имовином а.д. ,,ФРА” Чачак.

,,Ових дана смо добили потврду да смо све време били у праву, јер су и Министарства привреде и Министарство одбране потврдили да по члану 55. Закона о извршењу није могуће вршити никакву принудно извршење над имовином која је значајна за безбедност Републике Србије, а то је управо имовина а.д. ,,ФРА” Чачак која је у одбрамбеној функцији система земље и производње резних алата за разне наменске индустрији у Србији. Чак смо и по другом закону добили потврду да је ова одлука Привредног суда у Чачку протизаконита, јер је између осталог одлуком Владе Србије из 2015. а.д. ,,ФРА” Чачак проглашена за једну од фабрика од интереса за безбедност Србије, а када су у питању такви делови наше индустрије они не могу бити предмет никаквих судских потраживања односно извршења”, рекао је Обрадовић.

Он је навео да је Министарство правде нетачно тврдило да се синдикалци односно запослени нису жалили на Привредног суда.

,,Синдикалци се јесу жалили и то у више наврата достављали приговоре, али је веће Привредног суда у Чачку одбијало њихове приговоре да ова тема оде на једну вишу судску дистанцу, самим тим је она заблокирана у Привредном суду у Чачку. Оно што нам је веома драгоцено, то је мишљење Министарства одбране које јасно каже да су у више наврата обавештавали и Основни суд у Чачку са тим да имовина а.д. ,,ФРА” Чачак не може бити предмет судског извршења, али као што видите они су чак предлагали да дође до неке друге врсте поравнања ван судског пута, међутим као што видите Привредни суд у Чачку се оглушио о два постојећа закона и два надлежна Министарства”, закључио је Обрадовић.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.979 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)