Вулин: "Држава Србија се не меша у изборе у Црној Гори, али не може да не подржи српски народ" 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вулин: "Држава Србија се не меша у изборе у Црној Гори, али не може да не подржи српски народ"
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
28.08.2020 | 0 коментар(а)



Министар одбране Александар Вулин изјавио да се Србија не меша у изборни процес Црне Горе, али да ипак не може
Министар одбране Александар Вулин, фото: ГЗС

да не подржи српски народ који тамо живи. "Држава Србија се не меша у изборе у Црној Гори, али не може да не подржи српски народ да има своја елементарна права, о којима не треба ни да причамо", казао је Вулин током гостовања на ТВ Пинк.

Навео је да са забринотушћу прати дешавања пред парламентарне изборе у Црној Гори расписане за 30. август, али да велику сумњу изазивају случајеви објављивања фалсификованих докумената.  "Надам се да нико неће бити толико луд да се игра вољом градјана Црне Горе и покуша да је промени", истакао је Вулин.

Коментаришући придруживање Србије Декларацији Европске уније о председничким изборима у Белорусији, Вулин је рекао да Србија треба да буде прагматична јер је већина њених градјана и политичких странака за ЕУ.

"Није тајна да нисам присталица ЕУ, и да наидје на одбој код мене све што додје из ЕУ. Али, већина градјана и партија у Србији су за ЕУ и то мора да се поштује. Србија треба да буде прагматична", нагласио је Вулин.

Говорећи о односима са БиХ и Федерацијом Босне и Херцеговине, Вулин је оценио да "сваки напад" на Републику Српску и "покушај умањења" њених овлашћења представља напад на Дејтонски споразум и положај Срба у БиХ.

"Поштујте РС, можда је не волите, али је поштујте. Ми волимо РС, али, ето, поштујемо БиХ. Немојте стално претити сукобом на Балкану. Кад сте такве речи чули од председника Србије Александра Вучића, или мене", упитао је Вулин.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin iybori drzava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.221.228 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)