У недељу Видовдански сабор у Крајчиновићима - госте из три државе очекују новине у програму и Гоци бенд 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У недељу Видовдански сабор у Крајчиновићима - госте из три државе очекују новине у програму и Гоци бенд
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
20.06.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - У сусрет 28. Видовданском сабору Горава Крајчиновићи који ће се одржати у недељу 26. јуна, организатори најављују новине у програму,
Поред такмичењима у традиционалним дисиплинама организатори најављују и новине у програму, фото: ГЗС

високе државне званице, рекордан број учесника и посетилаца а у забавном делу програма Гоци бенд.
Видовдански сабор Горава Крајчиновићи, биће по 28. пут тачка спајања тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, на манифестацији која комбинованим програмом, такмичења у старим занатима, сеоском вишебоју, тркама коња и кориди, чува старе обичаје, нематеријалну културну баштину овог некада јединственог простора.

Уз традиционална надметања у очувању старих заната – сечења дрвета дубећом тестером и кладаром, извлачења трупаца воловима, сеоском вишебоју, трком коња и коридом на овогодишњем 28. Видовданском сабору биће уведене и неке нове дисциплине које ће укључити школску децу и омладину из сеоских школа у општини Прибој, а према речима организатора очекују се и неки од највиших представника државе Србије и околних општина као подршка започетим процесима ревитализације села и очувања добросуседских односа на овом пограничном подручју.

 

Уз већ чувене атракције Сабора – кладионицу овна са четири рога и окретање вола на ражњу, за ову „пост пандемијску“ годину организатори су припремили и вашарске изложбе и штандове, као и највећу забавно-музичку атракцију на овим просторима Гоци бенд.

Ентузијазмом и домаћинским приступом организацији манифестације породице Радовић, инсистирању на саборности и атрактивном и богатом програму, Видивдански сабор Горава Крајчиновићи већ дуже од четврт века је најбројнији и највећи народни скуп на тромеђи, који се како кажу мештани „ не пропушта“ и који се чека целе године а који је до сада посетило више од 200 хиљада гостију из све три државе али и из дијаспоре и целог света.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.942 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)